Home riknews.com.cy (Κύπρος) Παράταση στην προφυλάκιση του επικεφαλής της πλατφόρμας Telegram

Παράταση στην προφυλάκιση του επικεφαλής της πλατφόρμας Telegram

Παράταση στην προφυλάκιση του επικεφαλής της πλατφόρμας Telegram

Παρατάθηκε η προφυλάκιση του επικεφαλής της πλατφόρμας Telegram, Πάβελ Ντούροφ, την επομένη της σύλληψής του σε διεθνές αεροδρόμιο της Γαλλίας, για σειρά αδικημάτων μέσω της ψηφιακής εφαρμογής.


Η κράτηση του 39χρονου – ο οποίος θεωρείται ύποπτος για διασύνδεση με το οργανωμένο έγκλημα – μπορεί να διαρκέσει έως και 96 ώρες. Αφού παρέλθει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, είτε θα αφεθεί ελεύθερος, είτε θα προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου για να του ασκηθεί ποινική δίωξη.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, διερευνάται ενδεχόμενη εμπλοκή του Ντούροφ σε απάτη, διακίνηση ναρκωτικών, διαδικτυακή παρενόχληση, οργανωμένο έγκλημα, ακόμη και εξύμνηση της τρομοκρατίας.

Η γαλλική δικαιοσύνη κατηγορεί τον 39χρονο δισεκατομμυριούχο, ότι έμεινε άπραγος στην παράνομη χρήση της πλατφόρμας του, από συνδρομητές της.

Το Telegram, υποστηρίζει πως ο Πάβελ Ντούροφ δεν έχει τίποτε να κρύψει, και σημειώνει ότι είναι παράλογο να διατυπώνεται ο ισχυρισμός, πως μια πλατφόρμα ή ο ιδιοκτήτης της, ευθύνονται για καταχρήσεις των δυνατοτήτων που παρέχονται μέσω αυτής.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΑΠΕ

ΠΑΣ, ΧΡΥ

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Αυγούστου 2024 – 09:08

https://news.rik.cy/article/2024/8/26/paratase-sten-prophulakise-tou-epikephales-tes-platphormas-telegram/

Διαβάστε περισσότερα