Home riknews.com.cy (Κύπρος) Παρά τις δυσκολίες θα πράξει ότι είναι δυνατό για την επανέναρξη των...

Παρά τις δυσκολίες θα πράξει ότι είναι δυνατό για την επανέναρξη των συνομιλιών διαμηνύει ο Πρόεδρος (Βίντεο)

Παρά τις δυσκολίες θα πράξει ότι είναι δυνατό για την επανέναρξη των συνομιλιών διαμηνύει ο Πρόεδρος (Βίντεο)

Παρά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις, θα συνεχίσει να πράττει ότι είναι δυνατόν, με στόχο την άρση του αδιεξόδου και την επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί που διακόπηκαν το 2017, διεμήνυσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.


Σε δηλώσεις μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας για τους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες κατά την τουρκική εισβολή και την κατάθεση στεφάνων στους τάφους των ηρώων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η ανάληψη πρωτοβουλίας από μέρους της ελληνοκυπριακής πλευράς αναγνωρίζεται από πλευράς της διεθνούς κοινότητας.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΤΥΜΒΟΣ.jpg

Ανέφερε επίσης ότι έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ειδικότερα από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΤΥΜΒΟΣ 3.jpg

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΤΥΜΒΟΣ 2.jpg

Ερωτηθείς εάν θεωρεί εφικτή την επιστροφή στο διάλογο, λαμβάνοντας υπόψη και την ρητορική της τουρκικής πλευράς, επισήμανε πως δεν θέλει να εμπλακεί σε δημόσιο διάλογο κατηγοριών και κριτικής. Κάτι τέτοιο πρόσθεσε, μπορεί να ικανοποιεί τα αυτιά κάποιων, αλλά δεν προσφέρει τίποτα στον βασικό στόχο που είναι η επίλυση του κυπριακού μέσω διαπραγματεύσεων.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΤΥΜΒΟΣ 4.jpg

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης τόνισε επίσης ότι σήμερα είναι μέρα τιμής και περισυλλογής.

ΤΥΜΒΟΣ ΤΑΦΟΙ ΕΛΛΑΔΙΤΩΝ.jpg

Επισήμανε πως η υπόσχεση προς όσους θυσιάστηκαν για την Κυπριακή Δημοκρατία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, είναι ότι η κυβέρνηση θα πράξει ότι είναι δυνατόν, ώστε να ανατρέψει την ανώμαλη παρούσα κατάσταση πραγμάτων, δίνοντας νόημα στη θυσία τους, μέσα από την επανένωση της πατρίδας.

NΠ/ΑΤ/ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιουλίου 2023 – 10:26

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/7/20/para-tis-duskolies-tha-praxei-oti-einai-dunato-gia-ten-epanenarxe-ton-sunomilion-diamenuei-o-proedros-binteo/

Διαβάστε περισσότερα