Home riknews.com.cy (Κύπρος) Πάφος: Εκτός κινδύνου ο 16χρονος μαθητής

Πάφος: Εκτός κινδύνου ο 16χρονος μαθητής

Πάφος: Εκτός κινδύνου ο 16χρονος μαθητής

Photo by KENZO TRIBOUILLARD AFP


Σταθερή και εκτός κινδύνου η κατάσταση της υγείας του 16χρονου μαθητή που τραυματίστηκε σε ατύχημα σε σχολείο στην Πάφο.

Το υπουργείο Παιδείας δεν αποποιείται την όποια ευθύνη του αναλογεί για την ασφάλεια των μαθητών στα σχολεία, δήλωσε ο διευθυντής Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης Ηλίας Μαρκάτζιης.

Μιλώντας στο τρίτο και κληθείς να σχολιάσει τα περιστατικά τραυματισμού μαθητή Πάφο και του μαθητή στη Λάρνακα, ο κύριος Μαρκάτζιης επεσήμανε ότι θα πρέπει και τα ίδια παιδιά να έχουν το αίσθημα της αυτοπροστασίας, ώστε να μην προβαίνουν σε πράξεις με ψηλό βαθμό επικινδυνότητας.

Όπως είπε με την έναρξη κάθε νέας σχολικής χρονιάς ο διευθυντής παρουσιάζει έκθεση εκτίμησης κινδύνου για το σχολείο του και όπου εντοπίζονται επικίνδυνα σημεία ειδοποιείται αμέσως η σχολική εφορία, η οποία είναι υπεύθυνη, για τις δέουσες ενέργειες.

Για τις γυάλινες πόρτες ο κύριος Μαρκάτζιης είπε ότι υπάρχει οδηγία για τοποθέτηση ειδικής μεμβράνης.

Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Λοίζος Κωνσταντίνου εξέφρασε την εκτίμηση ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν κάνει εκπτώσεις σε θέματα ασφάλειας.

Ωστόσο, τόνισε, ότι υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία των σχολικών εφοριών, οι οποίες δεν κινούνται όλες με την ίδια ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΕΥΗ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Οκτωβρίου 2024 – 09:45

https://news.rik.cy/article/2024/10/24/paphos-ektos-kindunou-o-16khronos-mathetes/

Διαβάστε περισσότερα