Home riknews.com.cy (Κύπρος) Παγκόσμια ημέρα ελευθερίας του τύπου με θλιβερά στοιχεία

Παγκόσμια ημέρα ελευθερίας του τύπου με θλιβερά στοιχεία

Παγκόσμια ημέρα ελευθερίας του τύπου με θλιβερά στοιχεία

Η Ελευθερία του Τύπου δοκιμάζεται σε όλο τον πλανήτη από ανελεύθερα – ολοκληρωτικά καθεστώτα αλλά και σε εμπόλεμες ζώνες, στη Γάζα, την Ουκρανία και αλλού, επισημαίνει  σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Κύπρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, που τιμάται στις 3 Μαΐου.


Αναφέρεται επίσης οτι τίθεται σε κίνδυνο η ιδια η ζωή των δημοσιογράφων αφού μόνο στη Γάζα, από την έναρξη των αιματηρών γεγονότων της 7ης  Οκτωβρίου, τουλάχιστον 109 δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους, από αυτούς 102 Παλαιστίνιοι, 4 Ισραηλινοί και 3 Λιβανέζοι.

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου ενώνει τη φωνή της με τη  Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και καλεί την Κυβέρνηση του Ισραήλ να αφήσει τον ξένο Τύπο να εισέλθει στη Γάζα και να σταματήσει να παρεμποδίζει το έργο των δημοσιογράφων και το δικαίωμα της παγκόσμιας κοινής γνώμης στην ενημέρωση.

Αναφέρεται επίσης οτι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαφωτιστική εκστρατεία της Ενωσης Συντακτών  με σύνθημα “Οι δημοσιογράφοι έχουν φωνή”, με στόχο την ανάδειξη της επιτακτικής ανάγκης για αξιοπρεπείς αμοιβές και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

ΦΦ/ΙΝ

https://news.rik.cy/article/2024/5/3/pagkosmia-emera-eleutherias-tou-tupou-me-thlibera-stoikheia-7880881/

Διαβάστε περισσότερα