Home riknews.com.cy (Κύπρος) Όρκους εκδίκησης δίνουν Ιράν και Χαμάς μετά τη δολοφονία πολιτικού ηγέτη της...

Όρκους εκδίκησης δίνουν Ιράν και Χαμάς μετά τη δολοφονία πολιτικού ηγέτη της Χαμάς

Όρκους εκδίκησης δίνουν Ιράν και Χαμάς μετά τη δολοφονία πολιτικού ηγέτη της Χαμάς

Όρκους εκδίκησης δίνουν Ιράν και Χαμάς, μετά τη δολοφονία τα χαράματα , του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, σε σπίτι στο οποίο διέμενε στην Τεχεράνη. Είχε προηγηθεί , 12 ώρες ενωρίτερα,την Τρίτη, η στοχευμένη επίθεση του ισραηλινού στρατού στη Βηρυτό, με στόχο τον ανώτερο διοικητή της Χεζμπολάχ,Φουάντ Σουκρ, ο οποίος θεωρείτο υπεύθυνος για την επίθεση στα Υψίπεδα του Γκολάν.


Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ορκίστηκε «αυστηρή τιμωρία» στο Ισραήλ, που κατηγορείται από την Τεχεράνη για τον θάνατο, σήμερα το πρωί, του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαΐλ Χανίγια.

Την επίθεση καταδίκασε και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος χαρακτήρισε τον Ισμαϊλ Χανίγια, αδελφό του. Μέχρι στιγμής , το Ισραήλ δεν έχει πεί οτιδήποτε για το πρωϊνό κτύπημα στο Ιράν, με θύμα τον Χανίγια.

Στον Λίβανο, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι Φουάντ Σουκρ βρισκόταν μέσα στο κτίριο στη Βηρυτό που έγινε στόχος της ισραηλινής επίθεσης την Τρίτη, χωρίς όμως να αναφέρει οτιδήποτε για την τύχη του Σουκρ.

Εν όψει των απειλών που εκτοξεύονται από πολλές πλευρές κατά του Ισραήλ, ο Βενιαμίν Νετανιάχου συγκάλεσε για σήμερα επείγουσα σύσκεψη για θέματα ασφαλείας. Ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν, ερωτηθείς για τη δολοφονία του Χανίγια, απέφυγε να απαντήσει ευθέως, λέγοντας ότι το πιό σημαντικό είναι η επίτευξη συμφωνίας για εκεχειρία στη Γάζα, κάτι πού, όπως είπε, αποτελεί κλειδί για αποφυγή μιάς ευρύτερης κλιμάκωσης στην περιοχή.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Reuters, ΑΠΕ, ΕΡΤ

ΠΠ/ΧΣ

Τελευταία Ενημέρωση: 31 Ιουλίου 2024 – 15:48

https://news.rik.cy/article/2024/7/31/orkous-ekdikeses-dinoun-iran-kai-khamas-meta-te-dolophonia-politikou-egete-tes-khamas/

Διαβάστε περισσότερα