Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ολγκίν: Η Κύπρος μπορεί να οδηγηθεί στη συμφιλίωση

Ολγκίν: Η Κύπρος μπορεί να οδηγηθεί στη συμφιλίωση

Ολγκίν: Η Κύπρος μπορεί να οδηγηθεί στη συμφιλίωση

Η Κύπρος αξίζει και μπορεί να οδηγηθεί στη συμφιλίωση και σε μιά νέα πορεία προς τα εμπρός, επισημαίνει η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.


Σε ανοικτή επιστολή της, η κυρία Ολγκίν αναφέρει ότι θα παρουσιάσει την έκθεση της στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στις 10 Ιουλίου, σημειώνοντας ότι παραμένει η δέσμευσή της στην επίλυση του προβλήματος.

Όπως αναφέρει θα συνεχίσει να αναζητά επιλογές για μια διαρκή λύση του Κυπριακού, σημειώνοντας ότι εναπόκειται στον Γενικό Γραμματέα να αποφασίσει για τα βήματα που πρέπει να γίνουν τους επόμενους μήνες.

Η κυρία Ολγκίν σημεώνει ότι παραμένει αισιόδοξη και καλεί όλους τους κυπρίους να ενθαρρύνουν και να πιέσουν τους ηγέτες τους να εργαστούν για ένα καλύτερο και πιο ασφαλές μέλλον.

Προσθέτει ότι οι ηγέτες πρέπει να επιδείξουν βούληση και αποφασιστικότητα για αληθινή πρόοδο και ότι είναι σημαντικό να υπάρξει απομάκρυνση από λύσεις, που στο παρελθόν δημιούργησαν προσδοκίες που δεν εκπληρώθηκαν και οδήγησαν σε μεγαλύτερες διαφωνίες και απογοητεύσεις.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΝΠ/ΧΣ

https://news.rik.cy/article/2024/7/7/olgkin-e-kupros-mporei-na-odegethei-ste-sumphiliose/

Διαβάστε περισσότερα