Home riknews.com.cy (Κύπρος) Όλαφ Σολτς: Διμερείς συναντήσεις με τον πρόεδρο της Τουρκίας και τον πρωθυπουργό...

Όλαφ Σολτς: Διμερείς συναντήσεις με τον πρόεδρο της Τουρκίας και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας

Όλαφ Σολτς: Διμερείς συναντήσεις με τον πρόεδρο της Τουρκίας και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας

Διμερείς συναντήσεις με τον πρόεδρο της Τουρκίας και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας θα έχει ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ σήμερα και αύριο στο Βίλνιους.


Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΡΙΚ στο Βερολίνο, Γιώργος Παππάς, υπάρχουν ευνοϊκές προϋποθέσεις για “θετική ατζέντα” στην ανατολική Μεσόγειο.

Επικαλούμενος ανώτατη πηγή της Καγκελαρίας, αναφέρει ότι η γερμανική κυβέρνηση εκτιμά ότι η σημερινή συγκυρία με τον πρόεδρο Ερντογάν στην αρχή της νέας θητείας είναι πολύ ευνοϊκή για να διαμορφωθεί μια προοδευτική ατζέντα και μια νέα ώθηση στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.

“Τώρα”, σημειώνει η πηγή της Γερμανικής Καγκελαρίας, “ανοίγει το παράθυρο για να εργαστούμε για μια κοινή, προσανατολισμένη στο μέλλον ατζέντα”.

Το Βερολίνο χαιρετίζει, επίσης, τα θετικά μηνύματα από την τουρκική και την ελληνική πλευρά και θεωρεί ότι είναι “μια άξια υποστήριξης προσπάθεια αποκλιμάκωσης των εντάσεων και διαλόγου”.

ΓΑ/ΜΒ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/7/11/olaph-solts-dimereis-sunanteseis-me-ton-proedro-tes-tourkias-kai-ton-prothupourgo-tes-elladas-9313513/

Διαβάστε περισσότερα