Home riknews.com.cy (Κύπρος) Όχι Μπάιντεν σε δημόσια συζήτηση ενδεχόμενου ισραηλινού κτυπήματος σε ιρανικές, πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

Όχι Μπάιντεν σε δημόσια συζήτηση ενδεχόμενου ισραηλινού κτυπήματος σε ιρανικές, πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

Όχι Μπάιντεν σε δημόσια συζήτηση ενδεχόμενου ισραηλινού κτυπήματος σε ιρανικές, πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συζητήσει δημοσίως για το θέμα ενδεχόμενου χτυπήματος του Ισραήλ στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν.


Ο Αμερικανός Πρόεδρος έδωσε αυτή την απάντηση όταν ρωτήθηκε αν έχει καλέσει το Ισραήλ να μην επιτεθεί εναντίον των ιρανικών εγκαταστάσεων πετρελαίου. Ο Τζο Μπάιντεν έχει ήδη δηλώσει ότι δεν υποστηρίζει επίθεση του Ισραήλ εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, ενώ αρχικά είχε αναφέρει ότι η Ουάσιγκτον συζητά για το ενδεχόμενο να πληγούν οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ρωτήθηκε, επίσης, γιατί δεν έχει μιλήσει, τις τελευταίες μέρες, με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου. Απάντησε ότι δεν το έκαμε, γιατί δεν υπάρχει, όπως είπε, δράση αυτή τη στιγμή.

Μετά τις νέες δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν, Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν πιστεύει ότι το Ισραήλ έχει αποφασίσει πώς θα απαντήσει στην ιρανική επίθεση της περασμένης Τρίτης.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΡΤΡ

https://news.rik.cy/article/2024/10/4/okhi-mpainten-se-demosia-suzetese-endekhomenou-israelinou-ktupematos-se-iranikes-petrelaikes-egkatastaseis/

Διαβάστε περισσότερα