Home riknews.com.cy (Κύπρος) Οικία στην όχθη του Κρυού ποταμού – Σε περίπτωση παρανομίας θα γίνουν...

Οικία στην όχθη του Κρυού ποταμού – Σε περίπτωση παρανομίας θα γίνουν ενέργειες άρσης και αποκατάστασης του χώρου

Οικία στην όχθη του Κρυού ποταμού – Σε περίπτωση παρανομίας θα γίνουν ενέργειες άρσης και αποκατάστασης του χώρου

Αντιπαράθεση προέκυψε ανάμεσα στο Τμήμα Περιβάλλοντος και Τμήμα Δασών από την μια και την Πολεοδομία από την άλλη αφού η οικία στις Πλάτρες, επί του ποταμού Κρυού, ο οποίος είναι παραπόταμος του Κούρρη χωροθετήθηκε σε οικιστική πολεοδομική ζώνη. Τμήμα Περιβάλλοντος και Τμήμα Δασών θεωρούν ότι η Πολεοδομία θα έπρεπε να ερωτηθούν αφού το κτίσμα απέχει διακόσια μέτρα από το Δίκτυο Νατούρα, 125 μέτρα από το κρατικό δάσος και 6 με 8 μέτρα από την κοίτη του ποταμού, με την Πολεοδομία να διαφωνεί.


Η υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου δήλωσε στο Τρίτο ότι ήδη προχωρεί σε αναθεώρηση της Νομοθεσίας ώστε να είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση από περιβαλλοντολόγο για αναπτύξεις σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές. Επικαλέστηκε πολιτική δέσμευση της Κυβέρνησης για ενισχυμένο περιβαλλοντικό έλεγχο.

Όσον αφορά το κτίσμα στον Κρυό ποταμό, αρμόδια αρχή είναι πλέον ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Λεμεσού, ο οποίος προχωρεί στην έρευνά του είπε η υπουργός Μαρία Παναγιώτου για να καταλήξει ότι σε περίπτωση που στοιχειοθετηθεί παρανομία θα αναληφθούν ενέργειες για άρση της αλλά και αποκατάστασης του χώρου.

Στις 17:00 το απόγευμα, οι Οικολόγοι πραγματοποιούν εκδήλωση διαμαρτυρίας στις Πλάτρες.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΚΩΣ

https://news.rik.cy/article/2024/8/24/oikia-sten-okhthe-tou-kruou-potamou-se-periptose-paranomias-tha-ginoun-energeies-arses-kai-apokatastases-tou-khorou/

Διαβάστε περισσότερα