Home riknews.com.cy (Κύπρος) Οι Moodie’s υποβάθμισαν την προοπτική του αξιόχρεου της Κίνας στον τομέα των...

Οι Moodie’s υποβάθμισαν την προοπτική του αξιόχρεου της Κίνας στον τομέα των ακινήτων

Οι Moodie’s υποβάθμισαν την προοπτική του αξιόχρεου της Κίνας στον τομέα των ακινήτων

Ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s, υποβάθμισε σε “αρνητική” από “σταθερή”, την προοπτική του αξιόχρεου της Κίνας στον τομέα των ακινήτων.


Οι Moody’s αποδίδουν την απόφασή τους, στην αισθητή μείωση των πωλήσεων, οι οποίες αναμένεται να συρρικνωθούν κατά 5%, μέσα στους επόμενους έξι με δώδεκα μήνες.

Ο διεθνής οίκος εκτιμά ότι τα μέτρα τα οποία εξήγγειλε η κυβέρνηση για στήριξη της αγοράς ακινήτων, δεν θα έχουν παρά “βραχεία διάρκεια”.

Πριν από μερικές ώρες, η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, μείωσε εκ νέου τον συντελεστή υποχρεωτικών ελάχιστον καταθέσεων που επιβάλλεται να διατηρούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, με στόχο την αναθέρμανση της δραστηριότητας.

Το μέτρο έχει στόχο να ωθήσει τις τράπεζες να μειώσουν τα επιτόκια των υφιστάμενων ενυπόθηκων δανείων, με φόντο την κρίση στον τομέα των ακινήτων.

Μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες βρίσκονται στα πρόθυρα πτώχευσης και πολλά έργα παραμένουν ημιτελή, γεγονός το οποίο αποτελεί σοβαρό εμπόδιο για την ανάπτυξη.

ΠΑΣ / ΕΜ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/9/15/oi-moodies-upobathmisan-ten-prooptike-tou-axiokhreou-tes-kinas-ston-tomea-ton-akineton/

Διαβάστε περισσότερα