Home riknews.com.cy (Κύπρος) Οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν τη Λωρίδα της Γάζας

Οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν τη Λωρίδα της Γάζας

Οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν τη Λωρίδα της Γάζας

Για τρίτο 24ωρο οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν τη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η  χερσαία επιχείρηση που ξεκίνησε την Παρασκευή.


Όπως δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου, στόχος είναι η καταστροφή της Χαμάς και η επιστροφή των ομήρων.

Η  Χαμάς παρουσιάζεται έτοιμη να συμφωνήσει  στην ανταλλαγή των ομήρων με όλους τους Παλαιστίνιους κρατουμένους σε φυλακές του Ισραήλ.

Η ισραηλινή κυβέρνηση κάλεσε εκ νέου τους κατοίκους της Γάζας να μετακινηθούν νότια σε πιο ασφαλείς περιοχές, όπου θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε νερό, τρόφιμα και φάρμακα.

Οι  νεκροί, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ξεπέρασαν τις 8 χιλιάδες, οι μισοί εκ των οποίων είναι παιδιά.

Το Γραφείο Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε οτι χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας εισέβαλαν σε αποθήκες και κέντρα διανομής  αρπάζοντας αλεύρι και βασικά είδη επιβίωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται για ανησυχητική ένδειξη ότι αρχίζει να καταρρέει η δημόσια τάξη ύστερα από τρεις εβδομάδες πολέμου και αυστηρής πολιορκίας στη Γάζα, όπου παρατηρούνται τεράστιες ελλείψεις σε τρόφιμα , είδη πρώτης ανάγκης και ιατρικό εξοπλισμό.

Πηγή: ΑΠΕ. ΕΡΤ

ΦΙΛ/ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Οκτωβρίου 2023 – 12:21

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/29/oi-israelines-dunameis-sphurokopoun-te-lorida-tes-gazas/

Διαβάστε περισσότερα