Home riknews.com.cy (Κύπρος) Οι ανακαλύψεις της ΕΝΙ στην κυπριακή ΑΟΖ σε σύσκεψη στο Προεδρικό

Οι ανακαλύψεις της ΕΝΙ στην κυπριακή ΑΟΖ σε σύσκεψη στο Προεδρικό

Οι ανακαλύψεις της ΕΝΙ στην κυπριακή ΑΟΖ σε σύσκεψη στο Προεδρικό

Οι πρόσφατες ανακαλύψεις υδρογονανθράκων από την ΕΝΙ και οι προοπτικές αξιοποίησης των κοιτασμάτων, ήταν στο επίκεντρο συνάντησης του προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του ιταλικού ενεργειακού κολοσσού.


Σε κοινή ανακοίνωση της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ΕΝΙ αναφέρεται ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν οι δραστηριότητες της εταιρείας και τα μελλοντικά σχέδια της στην Κύπρο.

Περαιτέρω, προστίθεται στην ανακοίνωση, έγινε ανασκόπηση των ανακαλύψεων που έγιναν το 2022 και το 2023 από την κοινοπραξία ΕΝΙ – ΤΟΤΑΛ στους στόχους Κρόνος και Ζευς, που οδήγησαν στη γεώτρηση στον στόχο Κρόνος 2.

Προστίθεται ότι η γεώτρηση περιελάμβανε τεστ παραγωγής στις αρχές του 2024 με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Η ακριβής ποσότητα είναι ακόμα υπό μελέτη, αναφέρεται, αλλά έχουν επιβεβαιωθεί, τουλάχιστον, οι προηγούμενες εκτιμήσεις.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η επιλογή της “γρήγορης προσέγγισης” για αξιοποίηση των κοιτασμάτων, ενώ θα εξετάζονται τα σενάρια ανάπτυξης.

Εξετάστηκαν επίσης τα κύρια σημεία των προσφερόμενων λύσεων σε εγχώριο και περιφερειακό επίπεδο, σε σχέση και με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΦΙΛ / ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Απριλίου 2024 – 18:40

https://news.rik.cy/article/2024/4/30/oi-anakalupseis-tes-eni-sten-kupriake-aoz-se-suskepse-sto-proedriko-5053602/

Διαβάστε περισσότερα