Home riknews.com.cy (Κύπρος) Οι άμαχοι στο Ποκρόφσκ έχουν δύο εβδομάδες για να εγκαταλείψουν την εμπόλεμη...

Οι άμαχοι στο Ποκρόφσκ έχουν δύο εβδομάδες για να εγκαταλείψουν την εμπόλεμη ζώνη

Οι άμαχοι στο Ποκρόφσκ έχουν δύο εβδομάδες για να εγκαταλείψουν την εμπόλεμη ζώνη

Photo by Roman PILIPEY / AFP


Οι άμαχοι στην πόλη Ποκρόφσκ, έναν σημαντικό επιμελητειακό κόμβο στην ανατολική Ουκρανία, δεν έχουν παρά μόνο δύο εβδομάδες για να την εγκαταλείψουν, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται προς αυτήν, ενώ εκείνοι του γειτονικού Μίρνοχραντ θα πρέπει να φύγουν μέσα σε λίγες ημέρες, ανέφεραν αξιωματούχοι στο Κίεβο.

Στο μέτωπο του Ποκρόφσκ σημειώνονται οι σφοδρότερες μάχες τις τελευταίες ημέρες, την ώρα που ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις του εντός του ρωσικού εδάφους, στην περιοχή του Κουρσκ.

Οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται συνεχώς προς το Ποκρόφσκ εδώ και μήνες. Την περασμένη εβδομάδα απείχαν μόλις 10 χιλιόμετρα από τα περίχωρα της πόλης, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Το Μίρνοχραντ, που βρίσκεται σε απόσταση μόλις πέντε χιλιομέτρων από το Ποκρόφσκ, βομβαρδίζεται παράλληλα από το ρωσικό πυροβολικό εδώ και τρεις ημέρες.

Νωρίτερα το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι σημειώθηκαν 145 μάχες το τελευταίο 24ωρο, οι 45 εκ των οποίων στην περιοχή του Ποκρόφσκ.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ / ΑΠΕ

ΕΥΑ / ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Αυγούστου 2024 – 21:07

https://news.rik.cy/article/2024/8/19/oi-amakhoi-sto-pokrophsk-ekhoun-duo-ebdomades-gia-na-egkataleipsoun-ten-empoleme-zone/

Διαβάστε περισσότερα