Home riknews.com.cy (Κύπρος) ΟΗΕ: Νέα έκκληση Γουένσλαντ για επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για ειρήνη...

ΟΗΕ: Νέα έκκληση Γουένσλαντ για επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για ειρήνη στη Μέση Ανατολή

ΟΗΕ: Νέα έκκληση Γουένσλαντ για επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για ειρήνη στη Μέση Ανατολή

Νέα έκκληση για επιστροφή όλων των εμπλεκομένων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων απηύθυνε ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για την ειρήνη στην Μέση Ανατολή, Τορ Γουένσλαντ.


Ενημερώνοντας το Συμβούλιο Ασφαλείας, για τις εξελίξεις στην Γάζα και τις συνεχιζόμενες προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για κατάπαυση του πυρός, ο απεσταλμένος του διεθνούς οργανισμού, ανέφερε ότι η καταστροφή μέσα και γύρω από την Ράφα εντείνεται.

“Ο υπερπληθυσμός, η απόγνωση και η κατάρρευση του νόμου και της τάξης”, ανέφερε, “θέτουν σε κίνδυνο τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις και στοιχίζουν τη ζωή σε ανθρώπους που εργάζονται για τα Ηνωμένα Έθνη”.

Ο Τορ Γουένσλαντ πρόσθεσε ότι μεγάλης κλίμακας ισραηλινές επιχειρήσεις εξακολουθούν να διεξάγονται και στη Δυτική Όχθη, μετά τις οποίες ακολουθούν ανταλλαγές πυρών με ενόπλους Παλαιστίνιους, εξάρσεις βίας των εποίκων, όπως και επιθέσεις Παλαιστινίων εναντίον Ισραηλινών.

Π.Χ. / Μ.Α.

https://news.rik.cy/article/2024/5/30/oee-nea-ekklese-gouenslant-gia-epistrophe-sto-trapezi-ton-diapragmateuseon-gia-eirene-ste-mese-anatole/

Διαβάστε περισσότερα