Home riknews.com.cy (Κύπρος) ΟΑΥ: Ικανοποιημένοι οι πολίτες για τα πέντε πρώτα χρόνια εφαρμογής του ΓΕΣΥ

ΟΑΥ: Ικανοποιημένοι οι πολίτες για τα πέντε πρώτα χρόνια εφαρμογής του ΓΕΣΥ

ΟΑΥ: Ικανοποιημένοι οι πολίτες για τα πέντε πρώτα χρόνια εφαρμογής του ΓΕΣΥ

Σε πάρα πολύ ψηλά επίπεδα βρίσκονται οι δείκτες ικανοποίησης των πολιτών για τα πέντε πρώτα χρόνια εφαρμογής του ΓΕΣΥ, αλλά υπάρχουν ακόμα αδυναμίες, οι οποίες όμως έχουν εντοπιστεί, δήλωσε ο νεοδιορισθείς Γενικός Διευθυντής του ΟΑΥ Ανδρέας Παπακωνσταντίνου.


Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Παπακωνσταντίνου είπε ότι το ΓΕΣΥ είναι οικονομικά βιώσιμο και το κόστος του από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη.

Απαντώντας σε ερώτηση σημείωσε πως αν εξαιρεθεί η πρόσβαση στους ειδικούς γιατρούς, όπου υπάρχουν αδυναμίες, στις υπόλοιπες υπηρεσίες η πρόσβαση γίνεται σχεδόν αμέσως.

Ο κύριος Παπακωνσταντίνου εξέφρασε επίσης προβληματισμό για την εξαγορά ιδιωτικών νοσηλευτηρίων από επενδυτικά ταμεία, επισημαίνοντας ότι η έλευσή τους έφερε θετικά στοιχεία αλλά υπάρχουν ανησυχίες γι αυτό θα γίνει ειδική μελέτη.

Δεν θα πρέπει, πρόσθεσε να τεθούν όλα τα νοσηλευτήρια υπό τον έλεγχο ενός ή δύο επενδυτικών ταμείων.

Ανέφερε επίσης ότι στόχος είναι η σταδιακή πρόσβαση στα καινοτόμα φάρμακα και δεν τίθεται θέμα να μείνουν εκτεθειμένοι ασθενείς.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΕΥΗ/ΜΧ

https://news.rik.cy/article/2024/5/24/oau-ikanopoiemenoi-oi-polites-gia-ta-pente-prota-khronia-epharmoges-tou-gesu-2062008/

Διαβάστε περισσότερα