Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ο Ρέζνικοφ διέψευσε κατηγορηματικά τις νέες κατηγορίες περί διαφθοράς

Ο Ρέζνικοφ διέψευσε κατηγορηματικά τις νέες κατηγορίες περί διαφθοράς

Ο  Ρέζνικοφ διέψευσε κατηγορηματικά τις νέες κατηγορίες περί διαφθοράς

Photo by ANDRE PAIN / AFP


Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ολέξι Ρέζνικοφ διέψευσε κατηγορηματικά τις νέες κατηγορίες περί διαφθοράς, μετά τα δημοσιεύματα ουκρανικών μέσων ενημέρωσης ότι, εν μέσω πολέμου, ο στρατός αγόρασε στολές σε πολύ υψηλές τιμές.

Σύμφωνα με την έρευνα πολλών ουκρανικών μέσων ενημέρωσης, το υπουργείο Άμυνας υπέγραψε το 2022 σύμβαση με μια τουρκική εταιρεία που θα παρέδιδε στο Κίεβο χειμερινές στρατιωτικές στολές.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η τιμή των στρατιωτικών στολών, τριπλασιάστηκε μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

Ουκρανοί δημοσιογράφοι υποστηρίζουν ότι τέτοιες στολές θα μπορούσαν να αγοραστούν από την Τουρκία, σε τιμές πολύ χαμηλότερες από εκείνες που πλήρωσε το ουκρανικό υπουργείο.

Ένας από τους ιδιοκτήτες της εταιρείας φέρεται να είναι ο Ολεξάντρ Κασάι, ανιψιός του Γκενάντι Κασάι που είναι μέλος του κόμματος του ουκρανού Προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Υπενθυμίζεται ότι περί τα τέλη Ιανουαρίου, αποπέμφθηκαν πολλοί υψηλόβαθμοι ουκρανοί αξιωματούχοι, όταν μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν παρόμοιο σκάνδαλο που αφορούσε σύμβαση του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, για την αγορά τροφίμων για τους στρατιώτες.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΓ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Αυγούστου 2023 – 07:23

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/8/29/o-reznikoph-diepseuse-kategorematika-tis-nees-kategories-peri-diaphthoras/

Διαβάστε περισσότερα