Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπαυσε τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπαυσε τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπαυσε τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αποφάσισε, απόψε, να παύσει τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας, Στέλιο Παπαθεοδώρου και Δημήτρη Δημητρίου. Παράλληλα έδωσε οδηγίες στον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης να προβεί στις δέουσες ενέργειες για τερματισμό του διορισμού του Αναπληρωτή Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών, Χάρη Φιλιππίδη.


Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αποφάσισε να διορίσει τον Θεμιστό Αρναούτη στη θέση του Αρχηγού Αστυνομίας και τον Πανίκο Σταύρου στη θέση του Υπαρχηγού Αστυνομίας.

Σε συνεννόηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, αναμένεται να γίνει σύσταση στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας για διορισμό του Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη στη θέση του αναπληρωτή Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών.

Οι ανακοινώσεις για τις παύσεις και τους νέους διορισμούς, προφανώς λόγω της απόδρασης του ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους, έγιναν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, ο οποίος σημείωσε ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έφθασε απόψε στην Κύπρο από τη Νέα Υόρκη όπου βρισκόταν για τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

https://news.rik.cy/article/2024/9/29/o-proedros-tes-demokratias-epause-ton-arkhego-kai-ton-uparkhego-tes-astunomias/

Διαβάστε περισσότερα