Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ο πρόεδρος της Αιγύπτου προειδοποίησε για τον κίνδυνο να ξεσπάσει μεγάλη σύγκρουση...

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου προειδοποίησε για τον κίνδυνο να ξεσπάσει μεγάλη σύγκρουση στον Λίβανο

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου προειδοποίησε για τον κίνδυνο να ξεσπάσει μεγάλη σύγκρουση στον Λίβανο

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι προειδοποίησε τον επικεφαλής του μικτού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών για τον κίνδυνο να ξεσπάσει μεγάλη σύγκρουση στον Λίβανο.


Ο Αμερικανός πτέραρχος Τσαρλς Μπράουν έφτασε στην Αίγυπτο λίγες ώρες αφότου κλιμακώθηκε η ένταση μεταξύ Χεζμπολά και Ισραήλ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Σίσι αναφέρεται ότι ο Αιγύπτιος πρόεδρος τόνισε στον Μπράουν πως η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να καταβάλει κάθε προσπάθεια και να ενισχύσει την πίεση προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση που απειλεί τη σταθερότητα και την ασφάλεια όλης της περιοχής.

Ο Σίσι, προστίθεται, προειδοποίησε τον Αμερικανό αξιωματούχο για τους κινδύνους να ανοίξει ένα νέο μέτωπο στον Λίβανο και υπογράμμισε την ανάγκη να διασφαλιστεί η σταθερότητα και η κυριαρχία της χώρας.

Ο Μπράουν δεν προεβη σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, στο πλαίσιο της οποίας συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας και τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου.

Ωστόσο χθες μιλώντας στο πρακτορείο Reuter, είχε επισημάνει ότι σκοπεύει να συζητήσει τρόπους για την αποφυγή οποιασδήποτε περαιτέρω όξυνσης της έντασης η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ευρύτερη σύγκρουση.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΑΠΕ

ΕΥΑ, ΧΡΥ

https://news.rik.cy/article/2024/8/25/o-proedros-tes-aiguptou-proeidopoiese-gia-ton-kinduno-na-xespasei-megale-sugkrouse-ston-libano/

Διαβάστε περισσότερα