Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα προσφωνήσει το απόγευμα τη Γενική Συνέλευση του...

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα προσφωνήσει το απόγευμα τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα προσφωνήσει το απόγευμα  τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Photo by Ludovic MARIN / AFP


Σαφές μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα ως προς την προσήλωση της Λευκωσίας στη συμφωνημένη βάση λύσης του Κυπριακού και στην ανάγκη επανέναρξης διαπραγματεύσεων, αναμένεται να στείλει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών.

    Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού στις 16:30 το απόγευμα.

    Αναμένεται – μεταξύ άλλων – να υπογραμμίσει το θετικό αντίκτυπο που θα έχει για το Κυπριακό, ο διορισμός ειδικού αντιπροσώπου από πλευράς Ηνωμένων Εθνών.

    Στη σκιά των προκλητικών αναφορών του Τούρκου προέδρου κατά την χθεσινή ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη, περί της ανάγκης αναγνώρισης του ψευδοκράτους και του αποτυχημένου μοντέλου της λύσης ομοσπονδίας, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναμένεται να απευθύνει εκ νέου κάλεσμα προς την τουρκική πλευρά για διάλογο.

   Στις έντεκα το βράδυ, ώρα Κύπρου, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος, λίγες ώρες μετά το “τετ – α – τετ” του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, στις έξι το απόγευμα.

    Θα προηγηθούν επαφές του προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρόεδρο του ενεργειακού κολοσσού Chevron.

    Το σημερινό πρόγραμμα του Προέδρου, ολοκληρώνεται με επίσκεψη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Σεπτεμβρίου 2023 – 05:09

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/9/20/o-proedros-khristodoulides-tha-prosphonesei-to-apogeuma-te-genike-suneleuse-tou-oee/

Διαβάστε περισσότερα