Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης προσφωνεί σήμερα την 79η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης προσφωνεί σήμερα την 79η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης προσφωνεί σήμερα την 79η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προσφωνεί σήμερα την 79η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.


Από το βήμα της Συνέλευσης, θα αναφερθεί εκτενώς στο Κυπριακό και στις προσπάθειες που καταβάλλονται για επανεκκίνηση του διαλόγου, καθώς και στην εντεινόμενη κρίση στη Μέση Ανατολή.

Ο πρόεδρος Χριστουλίδης δήλωσε ότι θα τοποθετηθεί συγκεκριμένα όσον αφορά τις εξελίξεις στην περιοχή, στο ρόλο που διαδραματίζει η Κυπριακή Δημοκρατία – τον οποίο όπως τόνισε – έχει χαιρετίσει και ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών και πολλοί ξένοι ηγέτες.

Σημείωσε, ακόμη, ότι μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, θα απαντήσει και στην παρέμβαση του Τούρκου Προέδρου, τόσο για τα περιφερειακά ζητήματα, καθώς και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την προοπτική επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

Μετά την ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μιλήσει ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας, με θέμα την προώθηση της ειρήνης και το σεβασμό του “Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών”.

Ακολούθως, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης μαζί με τη σύζυγό του, θα παραστούν στη δεξίωση που παραθέτει το προεδρικό ζεύγος των Ηνωμένων Πολιτειών, στο μουσείο Μετροπόλιταν.

Ακόμη, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ιράκ, ενώ θα έχει επαφές και με την ηγεσία του Ελληνο-αμερικανικού συμβουλίου.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ/ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Σεπτεμβρίου 2024 – 05:42

https://news.rik.cy/article/2024/9/25/o-proedros-khristodoulides-prosphonei-semera-ten-79e-genike-suneleuse-ton-enomenon-ethnon/

Διαβάστε περισσότερα