Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης χαιρέτισε τη νέα αναβάθμιση της οικονομίας από τους Standard...

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης χαιρέτισε τη νέα αναβάθμιση της οικονομίας από τους Standard And Poor’s

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης χαιρέτισε τη νέα αναβάθμιση της οικονομίας από τους Standard And Poor’s

Νέα αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου από τον διεθνή Οίκο Αξιολόγησης Standard and Poor’s.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, χαιρέτισε την νέα αναβάθμιση, “της 5ης κατά σειρά από την ανάληψη της διακυβέρνησης του τόπου, αυτή τη φορά από τον διεθνή Οίκο Αξιολόγησης Standard and Poor’s, η οποία επιβεβαιώνει τη θετική προοπτική της κυπριακής οικονομίας” όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Προεδρίας.

Το γεγονός, αναφέρει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ότι ο διεθνής Οίκος αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας από ΒΒΒ σε ΒΒΒ+ διατηρώντας ταυτόχρονα την προοπτική σε θετική, αποδεικνύει την ορθότητα της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης που βασίζεται στο τρίπτυχο: δημοσιονομική υπευθυνότητα, χρηματοπιστωτική σταθερότητα και συνεχείς μεταρρυθμίσεις.

Ο Πρόεδρος ανέφερε, ακόμη, ότι η πρόσβαση στις διεθνείς αγορές και η προσέλκυση ξένων επενδύσεων είναι, ανάμεσα σε άλλα, απαραίτητα συστατικά για τη διατήρηση της κυπριακής οικονομίας σε αναπτυξιακή πορεία.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΚΩΣ/ΠΓ

https://news.rik.cy/article/2024/6/15/o-proedros-khristodoulides-khairetise-te-nea-anabathmise-tes-oikonomias-apo-tous-standard-and-poors/

Διαβάστε περισσότερα