Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εξέφρασε συμπαράσταση προς τον ισραηλινό λαό στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εξέφρασε συμπαράσταση προς τον ισραηλινό λαό στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εξέφρασε συμπαράσταση προς τον ισραηλινό λαό στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, κατά το έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, καταδίκασε τις τρομοκρατικές επιθέσεις και εξέφρασε τη συμπαράσταση της κυπριακής κυβέρνησης προς τον ισραηλινό λαό.


Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες αμάχων από όλες τις πλευρές, αλλά και να υπάρξει αποκλιμάκωση της κρίσης. “Καθοριστικό στοιχείο”, πρόσθεσε, “αποτελεί η άνευ όρων απελευθέρωση των ομήρων”.

Όπως αναφέρει κυβερνητική ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι ο ρόλος που θα κληθεί να διαδραματίσει η Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να είναι πολύ ενεργότερος και πιο ουσιαστικός.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στις συνεχείς επικοινωνίες του με ηγέτες της περιοχής, κατά τις οποίες αντηλλάγησαν απόψεις για τις ενέργειες που μπορούν να αναληφθούν από κοινού. Τόνισε, ιδιαίτερα, την ανάγκη στήριξης της Αιγύπτου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ως χώρας κρίσιμης σημασίας για την ευρύτερη περιοχή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η πρόσφατη ανάφλεξη αποτελεί απτή απόδειξη της σημασίας της Νότιας Γειτονίας, για την ειρήνη και την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και της ανάγκης για πιο τακτική και μεθοδική ενασχόληση με την περιοχή.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΜΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτωβρίου 2023 – 20:11

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/17/o-proedros-khristodoulides-exephrase-sumparastase-pros-ton-israelino-lao-sto-europaiko-sumboulio/

Διαβάστε περισσότερα