Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ο Πρόεδρος ενημερώνει τους αρχηγούς των κομμάτων για τα αποτελέσματα των...

Ο Πρόεδρος ενημερώνει τους αρχηγούς των κομμάτων για τα αποτελέσματα των επαφών στη Νέα Υόρκη

Ο Πρόεδρος  ενημερώνει τους αρχηγούς των κομμάτων για τα αποτελέσματα των επαφών στη Νέα Υόρκη

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ενημερώνει τους αρχηγούς των κοινωβουλευτικών κομμάτων για τα αποτελέσματα των επαφών του στη Νέα Υόρκη, συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, που άρχισε πριν από λίγο.


Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης είπε ότι θα γίνει και συντονισμός με τις πολιτικές δυνάμεις για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό.

Ο κύριος Λετυμπιώτης σημείωσε ότι, μετά τη Νέα Υόρκη, νέο ορόσημο στο Κυπριακό αποτελεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου. Πρόσθεσε ότι πλέον είναι δεδομένο πως τα ευρωτουρκικά δεν μπορούν να είναι αποσυνεδεδεμένα από το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ανέφερε ότι στόχος του Προέδρου Χριστοδουλίδη ήταν να υπάρξει κινητικότητα στο Κυπριακό και να επαναβεβαιωθεί η προσήλωση της ελληνοκυπριακής πλευράς στο συμφωνημένο πλαίσιο.

“Οι στόχοι αυτοί”, είπε, “έχουν επιτευχθεί και η διεθνής κοινότητα αντιλαμβάνεται ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων”.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΚΥΠΕ

ΠΑΧ /ΜΧ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/9/26/o-proedros-enemeronei-tous-arkhegous-ton-kommaton-gia-ta-apotelesmata-ton-epaphon-ste-nea-uorke-2350076/

Διαβάστε περισσότερα