Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί για κίνδυνο εξάπλωσης ασθενειών στον Λίβανο

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί για κίνδυνο εξάπλωσης ασθενειών στον Λίβανο

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί για κίνδυνο εξάπλωσης ασθενειών στον Λίβανο

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί για τον κίνδυνο εξάπλωσης ασθενειών, στον Λίβανο, εξαιτίας του υπερπληθυσμού στα καταφύγια για τους εκτοπισμένους και της αναστολής λειτουργίας νοσοκομείων, αφού οι γιατροί εγκαταλείπουν τον Λίβανο για να γλιτώσουν από τις ισραηλινές επιδρομές.


Μιλώντας σε διάσκεψη τύπου, στη Γενεύη, ο υπεύθυνος του Οργανισμού για τον Λίβανο, Ιάν Κλαρκ, ανέφερε ότι υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος ξεσπάσματος ασθενειών, όπως η οξεία υδαρής διάρροια και η ηπατίτιδα Αλφα, που προλαμβάνονται με εμβολιασμό.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι το σύστημα δημόσιας υγείας στον Λίβανο έχει φτάσει στα όρια του, αφού πέντε νοσοκομεία στη χώρα έχουν κλείσει και τέσσερα υπολειτουργούν.

Στην ίδια διάσκεψη αξιωματούχος του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος εξέφρασε ανησυχία για την ανεπαρκή προμήθεια τροφίμων στο Λίβανο, αφού χιλιάδες εκτάρια αγροτικής γης στο νότιο τμήμα της χώρας έχουν καεί ή έχουν εγκαταλειφθεί λόγω των συγκρούσεων.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΑΠΕ

ΠΑΧ, ΧΡΥ

https://news.rik.cy/article/2024/10/8/o-pagkosmios-organismos-ugeias-proeidopoiei-gia-kinduno-exaploses-astheneion-ston-libano/

Διαβάστε περισσότερα