Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών κατηγορεί το Ιράν για τη δολιοφθορά στα γαλλικά...

Ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών κατηγορεί το Ιράν για τη δολιοφθορά στα γαλλικά τρένα

Ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών κατηγορεί το Ιράν για τη δολιοφθορά στα γαλλικά τρένα

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ισραέλ Κατς, επέρριψε στο Ιράν την ευθύνη για τη δολιοφθορά στους γαλλικούς σιδηροδρόμους.


Ανέφερε ότι οι επιθέσεις σχεδιάστηκαν και συντελέστηκαν από δυνάμεις που “βρίσκονται υπό την επιρροή του ιρανικού άξονα του κακού και του ριζοσπαστικού Ισλάμ”.

Ο ‘Ισραελ Κατζ ανέφερε ότι είχε προειδοποιήσει τον Γάλλο ομόλογο του ότι οι ισραηλινές αρχές είχαν πληροφορίες για το σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων από το Ιράν.

Τις κατηγορίες απέρριψε το Ιράν.

Η ιρανική αποστολή στα Ηνωμένα Εθνη ανακοίνωσε ότι “οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις δεν έχουν θέση στο πολιτικό δόγμα των αντι-ισραηλινών αντιστασιακών ομάδων” και ότι το Ισραήλ “δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τέτοια ψέματα και αντιπερισπασμούς για να μετατοπιστεί από το ρόλο του θύτη σε αυτόν του θύματος”.

Ειδησεογραφικά πρακτορεία επισημαίνουν ότι έχουν ληφθεί «άνευ προηγουμένου» μέτρα για προστασία της ισραηλινής αντιπροσωπείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι ισραηλινοί αθλητές συνοδεύονται στους αθλητικούς χώρους από επίλεκτες ομάδες ασφαλείας, με τη συνεργασία της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ.

Π.Χ. / Μ.Α.

https://news.rik.cy/article/2024/7/27/o-israelinos-upourgos-exoterikon-kategorei-to-iran-gia-te-doliophthora-sta-gallika-trena/

Διαβάστε περισσότερα