Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας ανέβαλε την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον, κατόπιν εντολής...

Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας ανέβαλε την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον, κατόπιν εντολής του Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας ανέβαλε την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον, κατόπιν εντολής του Νετανιάχου

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, ανέβαλε την τελευταία στιγμή την επίσημη επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα.


Την εξέλιξη ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Σαμπρίνα Σινγκ, παραπέμποντας στην ισραηλινή κυβέρνηση για περαιτέρω εξηγήσεις.

Σημείωσε πως μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, αναβάλλεται για αργότερα και η συζήτηση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας, Λόιντ Όστιν, με τον ισραηλινό ομόλογό του, όσον αφορά την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Πολλά ισραηλινά μέσα, επικαλούμενα καλά πληροφορημένες πηγές, μετέδωσαν ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, διέταξε τον υπουργό Άμυνας να αναβάλει το πολυαναμενόμενο ταξίδι του.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Νετανιάχου επιθυμεί να μιλήσει τηλεφωνικά με τον Αμερικανό πρόεδρο και να λάβει την έγκριση του Ισραηλινού Υπουργικού Συμβουλίου όσον αφορά στη μορφή των αντιποίνων κατά της Τεχεράνης, πριν από τη μετάβαση Γκάλαντ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η εκπρόσωπος του Αμερικανικού Πενταγώνου, σημείωσε πως η Ουάσινγκτον βρίσκεται σε επαφή με το Τελ Αβίβ αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΧΠ / ΜΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Οκτωβρίου 2024 – 06:03

https://news.rik.cy/article/2024/10/9/o-israelinos-upourgos-amunas-anebale-ten-episkepse-tou-sten-ouasingkton-katopin-entoles-tou-netaniakhou/

Διαβάστε περισσότερα