Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει το σφυροκόπημα στη Γάζα- Προωθείται πιο βαθιά στη...

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει το σφυροκόπημα στη Γάζα- Προωθείται πιο βαθιά στη Ράφα

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει το σφυροκόπημα στη Γάζα- Προωθείται πιο βαθιά στη Ράφα

Οι ισραηλινές συνάμεις συνεχίζουν να σφυροκοπούν τη Γάζα από άκρη σε άκρη και να αναπτύσσονται όλο και πιο βαθιά στη Ράφα, αγνοώντας τις διεθνείς πιέσεις .


Συγκρούσεις, ίσως οι σφοδρότερες στο βόρειο τμήμα του Παλαιστινιακού θύλακα από την έναρξη των επιχειρήσεων, διεξάγονται στην Τζαμπάλια που είναι η μεγαλύτερη πόλη μετά από εκείνη της Γάζας.

Στις αρχές Ιανουαρίου ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι ολοκλήρωσε τη διάλυση της στρατιωτικής δομής της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και πλέον επικεντρωνόταν στο κεντρικό και στο νότιο τμήμα του θύλακα. Ωστόσο οι μάχες στην Τζαπαλίγια αναζωπυρώθηκαν πριν από περίπου μιά εβδομάδα, με επίκεντρο τον καταυλισμό προσφύγων.

Πριν από τον πόλεμο ο καταυλισμός ήταν ο μεγαλύτερος, με περισσότερους από 110 χιλιάδες ανθρώπους να συνωστίζονται σε μια έκταση ενός κόμμα τεσσάρων τετραγωνικού χιλιομέτρου.

Την ίδια ώρα τα πρώτα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια άρχισαν να διασχίζουν την προσωρινή προβλήτα που έφτιαξε ο αμερικανικός στρατός σε παραλία της Γάζας, προσπαθώντας να βοηθήσουν τους χιλιάδες αμάχους που παραμένουν αποκομμένοι, χωρίς νερό και τρόφιμα.

Στο μεταξύ, τα πτώματα τριών ομήρων, εντοπίστηκαν από τον Ισραηλινό στρατό στη Λωρίδα της Γάζας.

Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του, Ντανιέλ Χαγκάρι, τα πτώματα εντοπίστηκαν στη διάρκεια επιχείρησης, χθες το βράδυ.

Μετά από διαδικασία ταυτοποίησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα από ιατρικούς αξιωματούχους στο Εθνικό Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής και στο Υπουργείο Υγείας, ειδοποιήθηκαν οι οικογένειές τους.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μαΐου 2024 – 19:38

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://news.rik.cy/article/2024/5/17/o-israelinos-stratos-sunekhizei-to-sphurokopema-ste-gaza-prootheitai-pio-bathia-ste-rapha-9717319/

Διαβάστε περισσότερα