Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ο ισραηλινός στρατός αποχώρησε από το Νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν στη βόρεια Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός αποχώρησε από το Νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν στη βόρεια Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός αποχώρησε από το Νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν στη βόρεια Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός αποχώρησε από το Νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν στον βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ένα 24ωρο μετά την επιδρομή εναντίον του.


Οπτικό υλικό που κυκλοφόρησε από το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει διασταυρωθεί, δείχνει καταστροφές σε πολλά κτίρια μετά την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων.

Τουλάχιστον 44 από τα 70 μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου τέθηκαν υπό κράτηση από τον στρατό, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές. Αργότερα, απελευθερώθηκαν δεκατέσσερις από αυτούς, περιλαμβανομένου του διευθυντή του νοσοκομείου.

Νοσοκομειακές πηγές κατήγγειλαν ότι τουλάχιστον 2 παιδιά πέθαναν στη μονάδα Εντατικής Θεραπείας αφού τα ισραηλινά πυρά έπληξαν τις γεννήτριες και τον σταθμό του οξυγόνου του νοσηλευτηρίου.

Πριν από την επιδρομή του ισραηλινού στρατού τουλάχιστον εξακόσιοι άνθρωποι βρίσκονταν στο νοσοκομείο, ανάμεσά τους ασθενείς και οι συνοδοί τους.

Το Τελ Αβίβ ανακοίνωσε ότι διενήργησε την επιδρομή στη βάση πληροφοριών για παρουσία τρομοκρατών και τρομοκρατικής υποδομής στο νοσοκομείο.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού χαρακτήρισε τρομακτική την κατάσταση στον βόρειο τομέα της Λωρίδας της Γάζας και ζήτησε ασφαλή διέλευση για τους ανθρώπους που θέλουν να εγκαταλείψουν την ζώνη.

Το Ισραήλ κατηγορεί συστηματικά την Χαμάς ότι χρησιμοποιεί τον άμαχο πληθυσμό και τις υποδομές, ανάμεσά τους νοσοκομεία και τεμένη, για στρατιωτικούς σκοπούς.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΚΥΠΕ

ΕΥΑ, ΧΡΥ

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Οκτωβρίου 2024 – 18:44

https://news.rik.cy/article/2024/10/26/o-israelinos-stratos-apokhorese-apo-to-nosokomeio-kamal-antouan-ste-boreia-gaza/

Διαβάστε περισσότερα