Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας αναχώρησε από τη Ρωσία

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας αναχώρησε από τη Ρωσία

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας αναχώρησε από τη Ρωσία

Photo by Handout / Russian Defence Ministry / AFP


Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν αναχώρησε από τη Ρωσία την Κυριακή, ολοκληρώνοντας μια επίσκεψη που επιβεβαιώνει στενούς δεσμούς με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τροφοδοτεί τους δυτικούς φόβους ότι η Πιονγκγιάνγκ μπορεί να παράσχει όπλα στη Μόσχα για την επίθεσή της στην Ουκρανία

Η εκτεταμένη περιοδεία του Κιμ στη Ρωσική Άπω Ανατολική, που ξεκίνησε την Τρίτη, επικεντρώθηκε εκτενώς σε στρατιωτικά ζητήματα, με τη δική του συνοδεία να κυριαρχείται από αξιωματικούς, μια συμβολική ανταλλαγή τουφεκιών με τον Πούτιν και μια περιήγηση σε ένα εργοστάσιο μαχητικών αεροσκαφών στο Komsomolsk-on-Amur.

Πριν αναχωρήσει, το TASS μετέδωσε ότι στον Κιμ δόθηκαν πέντε εκρηκτικά drones, ένα αναγνωριστικό drone και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο ως δώρα από έναν περιφερειακό κυβερνήτη.

Το ρωσικό πρακτορείο ανέφερε ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας παρέλαβε πέντε drones καμικάζι και ένα αναγνωριστικό drone «Geran-25» με κάθετη απογείωση.

Το TASS ανέφερε ότι ο κυβερνήτης της περιοχής Primorye, που συνορεύει με την Κίνα και τη Βόρεια Κορέα, «προσέφερε επίσης στον Κιμ Γιονγκ Ουν ένα σετ αλεξίσφαιρης προστασίας» και «ειδικό ρουχισμό που δεν ανιχνεύεται από θερμικές κάμερες».

Οι ιστορικοί σύμμαχοι, η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα βρίσκονται και οι δύο υπό σειρές παγκόσμιων κυρώσεων — η Μόσχα για την επίθεση στην Ουκρανία, η Πιονγκγιάνγκ για τις πυρηνικές της δοκιμές.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Μόσχα πιστεύεται ότι ενδιαφέρεται να αγοράσει βορειοκορεατικά πυρομαχικά για να συνεχίσει τις μάχες στην Ουκρανία, ενώ η Πιονγκγιάνγκ θέλει τη βοήθεια της Ρωσίας για να αναπτύξει το διεθνώς καταδικασμένο πυραυλικό της πρόγραμμα.

Το Κρεμλίνο είπε ότι καμία συμφωνία δεν έχει υπογραφεί ούτε πρόκειται να υπογραφεί.

Κατά τη συνάντηση με τον Κιμ, ο Πούτιν αποδέχτηκε πρόσκληση να επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα και προσφέρθηκε να στείλει έναν Βορειοκορεάτη στο διάστημα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Σεπτεμβρίου 2023 – 14:58

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/9/17/o-egetes-tes-boreias-koreas-anakhorese-apo-te-rosia/

Διαβάστε περισσότερα