Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ο άμαχος πληθυσμός εγκαταλείπει μαζικά τη Ράφα μπροστά στην απειλή επιχείρησης από...

Ο άμαχος πληθυσμός εγκαταλείπει μαζικά τη Ράφα μπροστά στην απειλή επιχείρησης από το Ισραήλ

Ο άμαχος πληθυσμός εγκαταλείπει μαζικά τη Ράφα μπροστά στην απειλή επιχείρησης από το Ισραήλ

Μπροστά στην ξεκάθαρη απειλή μιας επιχείρησης ευρείας κλίμακας από τον ισραηλινό στρατό στη Ράφα, ο άμαχος πληθυσμός εγκαταλείπει μαζικά τη συνοριακή πόλη.


Μέχρι στιγμής, περίπου εκατόν-δέκα χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί, βρίσκοντας καταφύγιο σε ζώνες στον παλαιστινιακό θύλακα, που θεωρούνται λιγότερο επικίνδυνες.

Η σαφής τοποθέτηση του Βενιαμίν Νετανιάχου, ότι οι ισραηλινοί είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν “ακόμη και με τα νύχια τους”, ώστε να εξαλείψουν τη Χαμάς, οδηγεί τους αμάχους να εγκαταλείψουν άρον άρον τις εστίες τους.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Γραφείου Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών στη Λωρίδα της Γάζας, περίπου τριάντα χιλιάδες άνθρωποι φεύγουν καθημερινά από τη Ράφα. Οι περισσότεροι εξ αυτών, έχουν αναγκαστεί να μετακινηθούν πέντε ή έξι φορές, από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.

Την ίδια στιγμή, οι υπηρεσίες αρωγής του Οηέ, προειδοποιούν πως το κλείσιμο του περάσματος προς την Αίγυπτο, επηρεάζει ήδη – σε μεγάλο βαθμό – τις προμήθειες σε καύσιμα και την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας.

Υπογραμμίζουν, μάλιστα, ότι πολύ σύντομα τα νοσοκομεία στον παλαιστινιακό θύλακα θα αναστείλουν τη λειτουργία τους, εάν δεν υπάρξει τροφοδοσία σε καύσιμα.

Ανάλογες ανησυχίες έχει διατυπώσει και η Unicef, τονίζοντας πως θα πρέπει να προληφθούν οι θάνατοι παιδιών.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ, ΧΡΥ

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μαΐου 2024 – 13:42

https://news.rik.cy/article/2024/5/10/o-amakhos-plethusmos-egkataleipei-mazika-te-rapha-mprosta-sten-apeile-epikheireses-apo-to-israel/

Διαβάστε περισσότερα