Home riknews.com.cy (Κύπρος) Νετανιάχου: Ο θάνατος του ηγέτης της Χαμάς, προσφέρει ελπίδα για ειρήνη στη...

Νετανιάχου: Ο θάνατος του ηγέτης της Χαμάς, προσφέρει ελπίδα για ειρήνη στη Μέση Ανατολή

Νετανιάχου: Ο θάνατος του ηγέτης της Χαμάς, προσφέρει ελπίδα για ειρήνη στη Μέση Ανατολή

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμήν Νετανιάχου δήλωσε ότι ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ προσφέρει μια ελπίδα για ειρήνη στη Μέση Ανατολή.Προειδοποίησε ωστόσο ότι ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας δεν έχει τελειώσει και το Ισραήλ θα συνεχίσει, μέχρι την επιστροφή των ομήρων.


Απευθυνόμενος στους κατοίκους της Γάζας, ο Νετανιάχου τους είπε ότι «ο Σινουάρ κατέστρεψε τη ζωή τους, επαναλαμβάνοντας ότι η Χαμάς δεν θα κυβερνά τη Γάζα στο μέλλον.

Εξάλλου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός χαρακτήρισε ντροπιαστική τη θέση του Γάλλου Προέδρου Μακρόν περί διεθνούς εμπάργκο όπλων κατά του Ισραήλ.

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, ο Βενιαμιν Νετανιάχου, είπε ότι οι φίλοι του στην Ευρώπη, όπως η Γαλλία, πρέπει να του συμπαρασταθούν, διότι όπως σημείωσε, υπερασπίζονται τον κοινο πολιτισμό στον πόλεμο των που διεξάγουν εναντίον του ιρανικού άξονα τρομοκρατίας.

Την ώρα, συνέχισε, που το Ιράν διασφαλίζει ότι οι υποστηρικτές της τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή είναι καλά εφοδιασμένοι με όπλα, η Γαλλία ζητά εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ.

Ερωτηθείς για το σχεδιασμούς του για το μέλλον της Λωρίδας της Γάζας, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι οι στόχοι για την οικοδόμηση διαρκούς ειρήνης στη Γάζα είναι: Η διάλυση των στρατιωτικών και πολιτικών δυνατοτήτων της Χαμάς, και η αποστρατικοποίηση του θύλακα – εξέλιξη που θα αποτελέσει μέρος οποιασδήποτε μελλοντικής πολιτικής διευθέτησης, όπως ανέφερε.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτωβρίου 2024 – 21:29

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://news.rik.cy/article/2024/10/17/netaniakhou-o-thanatos-tou-egetes-tes-khamas-prospherei-elpida-gia-eirene-ste-mese-anatole/

Διαβάστε περισσότερα