Home riknews.com.cy (Κύπρος) Νετανιάχου και Γκάλαντ θα αποφάσισουν για την απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση...

Νετανιάχου και Γκάλαντ θα αποφάσισουν για την απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση του Ιράν

Νετανιάχου και Γκάλαντ θα αποφάσισουν για την απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση του Ιράν

Το αναμενόμενο ανταποδοτικό πλήγμα του Ισραήλ στην πρόσφατη πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του, ήταν στο επίκεντρο χθεσινοβραδυνής συνεδρίας του  Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας.


Οπως μετέδωσε η Ισραηλινή τηλεόραση  η τελική απόφαση για τον τρόπο αντίδρασης του Ισραήλ εναπόκειται στον πρωθυπουργό Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας Γκάλαντ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού Πενταγώνου Πάτρικ Ράιντερ, δήλωσε οτι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξακολουθήσουν να αναζητούν τρόπους για να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και αποκλιμάκωση της έντασης στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου. Απώτερος στόχος της Ουάσινγκτον, πρόσθεσε, είναι η  αποτροπή μιας ευρύτερης σύρραξης στη Μέση Ανατολή.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος προανήγγειλε επίσης τηλέφωνική επικοινωνία  μεταξύ του αμερικανού υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν και του ισραηλινού ομολόγου του, Γιοάβ Γκάλαν.

Εν τω μεταξύ  το υπουργείο υγείας του Λιβάνου ανακοινωσε οτι στους 22 ανέρχονται οι νεκροί και στους  117 οι τραυματίες, από τα 2 τελευταία ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό.

Με βάση αυτόν τον απολογισμό, οι επιδρομές αυτές είναι οι φονικότερες στην πρωτεύουσα της χώρας αφότου ξεκίνησε ο ανοιχτός πόλεμος μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ.

Το ένα από τα ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό είχε ως στόχο ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ, τον Ουαφίκ Σάφα.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΦΙΛ/ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Οκτωβρίου 2024 – 05:54

https://news.rik.cy/article/2024/10/11/netaniakhou-kai-gkalant-tha-apophasisoun-gia-ten-apantese-tou-israel-sten-epithese-tou-iran/

Διαβάστε περισσότερα