Home riknews.com.cy (Κύπρος) Νεότερο – Ολοκληρώθηκε η εκδηλώση εναντίον του φασισμού στην Λεμεσό – 20...

Νεότερο – Ολοκληρώθηκε η εκδηλώση εναντίον του φασισμού στην Λεμεσό – 20 συλλήψεις για μεταφορά κουκούλων κι άλλων αντικειμένων (βίντεο)

Νεότερο – Ολοκληρώθηκε η εκδηλώση εναντίον του φασισμού στην Λεμεσό – 20 συλλήψεις για μεταφορά κουκούλων κι άλλων αντικειμένων (βίντεο)

Εξω από τα Γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού μεταφέρθηκε απόψε η συγκέντρωση που οργάνωσαν πέντε αντιφασιστικές οργανώσεις και ομάδες.


Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για τις συλλήψεις ατόμων που μετέβαιναν στην πορεία.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι προχώρησε στη σύλληψη έξι προσώπων για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής επιθετικών οργάνων. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν οι συλληφθέντες μετέβαιναν στην πορεία, μεταφέροντας μαχαίρια, σιδηρογροθιές και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα.

Εξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού παραμένουν συγκεντρωμένες ισχυρές αντιδιαδηλωτικές αστυνομικές δυνάμεις.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε ομαλά και χωρίς επεισόδια εκδήλωση εναντίον του φασισμού, στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού.

Η Αστυνομία είχε λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για περιφρούρηση της εκδήλωσης και της πορείας, που ξεκίνησε από το ΓΣΟ και ολοκληρώθηκε στην περιοχή του Παλιού Λιμανιού.

Με αφορμή τη στοχοποίηση μεταναστών χθες στην Λεμεσό και, τις τελευταίες μέρες, στην Χλώρακα, οι συγκεντρωμένοι τάχθηκαν ενάντια στη ρατσιστική πολιτική που διαχωρίζει, εκμεταλλεύεται, φυλακίζει και απελαύνει μετανάστες και μετανάστριες.

Κυρίαρχο σύνθημα ήταν ειρήνη στις κοινότητες, πόλεμος στον φασισμό.

ΠΑΧ / ΕΜ

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Σεπτεμβρίου 2023 – 21:39

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/9/2/neotero-oloklerotheke-e-ekdelose-enantion-tou-phasismou-sten-lemeso-20-sullepseis-gia-metaphora-koukoulon-ki-allon-antikeimenon-binteo/

Διαβάστε περισσότερα