Home riknews.com.cy (Κύπρος) Νέος Γενικός Ελεγκτής ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου

Νέος Γενικός Ελεγκτής ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου

Νέος Γενικός Ελεγκτής ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου

Στο διορισμό του Ανδρέα Παπακωνσταντίνου στη θέση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης.


Σε ανακοίνωση της Προεδρία της Δημοκρατίας, σημειώνεται ότι η πείρα και τα προσόντα του κυρίου Παπακωνσταντίνου ως Εγκεκριμένου Ελεγκτή και Εγκεκριμένου Εσωτερικού Ελεγκτή, αλλά και η εμπειρία του, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αποτελούν εχέγγυα για την επιτέλεση των σημαντικών καθηκόντων που του ανατίθενται.

Αναφέρεται, επίσης, ότι ο ρόλος, το έργο και ο ίδιος ο θεσμός της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, είναι εξαιρετικής σημασίας ως προς τη διασφάλιση της διαφάνειας, του δημόσιου απολογισμού, της πάταξης της διαφθοράς και της προάσπισης της χρηστής διοίκησης.

Τονίζεται, παράλληλα, ότι ο κύριος Παπακωνσταντίνου αναλαμβάνει καθήκοντα σε μια περίοδο κατά την οποία θα κληθεί να στηρίξει και να συμβάλει καταλυτικά, στον εκσυγχρονισμό της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, όπως αυτός προωθείται μέσα από το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του προέδρου Χριστοδουλίδη, το οποίο προνοεί τη σύσταση Ελεγκτικού Συνεδρίου.  

Η πράξη διορισμού θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Σεπτεμβρίου 2024 – 07:50

https://news.rik.cy/article/2024/9/24/neos-genikos-elegktes-o-andreas-papakonstantinou/

Διαβάστε περισσότερα