Home riknews.com.cy (Κύπρος) Νεκρούς σε Ρουμανία, Αυστρία και Πολωνία άφησε πίσω της η καταιγίδα Boris

Νεκρούς σε Ρουμανία, Αυστρία και Πολωνία άφησε πίσω της η καταιγίδα Boris

Νεκρούς σε Ρουμανία, Αυστρία και Πολωνία άφησε πίσω της η καταιγίδα Boris

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Ρουμανία, ενώ από έναν νεκρό μετρούν η Αυστρία και η Πολωνία, χώρες οι οποίες πλήττονται από τις καταρρακτώδεις βροχές, λόγω της καταιγίδας Boris που επηρεάζει την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη.


Σε κινητοποίηση εξακολουθούν να βρίσκονται οι αρχές και στην Τσεχία αλλά και στη νοτιοανατολική Γερμανία, όπου προβλέπεται συνέχιση της βροχόπτωσης και τα επόμενα 24ωρα.

Στη Γερμανία, η Βαυαρία και η Σαξονία προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο προβλημάτων, καθώς το κύμα κακοκαιρίας κινείται προς τα ανατολικά και αναμένεται από το βράδυ να φέρει ακόμη πιο έντονες βροχοπτώσεις.

Η Κάτω Αυστρία έχει χαρακτηριστεί “περιοχή καταστροφής”, ενώ κάτοικοι παραποτάμιων περιοχών εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Στην Πολωνία σχεδόν 2,000 κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στην επαρχία Κλόντζκο, καθώς η στάθμη των υδάτων στα ποτάμια ξεπέρασε τα υψηλά επίπεδα ρεκόρ, προκαλώντας πλημμύρες σε πολλές πόλεις και χωριά.

Παράλληλα 17.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα, ενώ σε κάποιες περιοχές διακόπηκαν και οι τηλεπικοινωνίες.

Ο Πρωθυπουργός, Ντόναλντ Τούσκ χαρακτήρισε την κατάσταση πολύ δραματική και κάλεσε τους κατοίκους των επηρεαζόμενων περιοχών να συνεργάζονται με τις υπηρεσίες διάσωσης όταν εκδίδονται οδηγίες για εκκένωση.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ/ΑΠΕ

ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Σεπτεμβρίου 2024 – 17:24

https://news.rik.cy/article/2024/9/15/nekrous-se-roumania-austria-kai-polonia-aphese-piso-tes-e-kataigida-boris/

Διαβάστε περισσότερα