Home riknews.com.cy (Κύπρος) Νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Photo by AHMAD AL-RUBAYE / AFP


Νεκρός είναι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλλα.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ ανακοίνωσε επίσημα, λίγο πριν από τις έντεκα το πρωί, ότι “ο ιδρυτής και ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης έχει εξοντωθεί, κατά τη χθεσινή επιχείρηση του ισραηλινού στρατού, μαζί με τον Διοικητή του Νοτίου Μετώπου της Χεζμπολλάχ, Αλί Κάρκι και άλλα διοικητικά στελέχη της οργάνωσης”.

Hassan Nasrallah will no longer be able to terrorize the world.

— Israel Defense Forces (@IDF) September 28, 2024

Η ανακοίνωση ολοκληρώνεται με την αναφορά ότι “Ο Χασάν Νασράλλα δεν θα έχει πια τη δυνατότητα να τρομοκρατεί την υφήλιο”.

Νωρίτερα, σήμερα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι, κατά τους βομβαρδισμούς, σκοτώθηκαν ο διοικητής της μονάδας εκτόξευσης πυραύλων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο και ο αναπληρωτής του.

Τον θάνατο του Νασράλλα είχαν μεταδώσει αργά χθες βράδυ ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, αλλά η είδηση δεν επιβεβαιωνόταν από κυβερνητικούς παράγοντες στο Ισραήλ.

Την ίδια ώρα μέσα ενημέρωσης στον Λίβανο και το Ιράν μετέδιδαν ότι ο αρχηγός της Χεζμπολάχ είναι καλά και ασφαλής, αν και ιρανός κυβερνητικός αξιωματούχος είχε αναφέρει στο Reuters ότι ελέγχονται όλες οι πληροφορίες.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Χέρτζι Χαλεβί, δήλωσε ότι ο θάνατος του ηγέτη της Χεζμπολλάχ, Χασάν Νασράλλα, δεν αποτελεί το τέλος της χρήσης της εργαλειοθήκης, κατά την έκφραση του, του Στρατού του Ισραήλ.

“Το μήνυμα”, ανέφερε, “είναι απλό, σε οποιονδήποτε απειλεί τους πολίτες του Ισραήλ: Ξέρουμε πώς να φτάσουμε κοντά του”.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Σεπτεμβρίου 2024 – 12:42

https://news.rik.cy/article/2024/9/28/nekros-o-egetes-tes-khezmpolakh/

Διαβάστε περισσότερα