Home riknews.com.cy (Κύπρος) Νέες επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον Χαμάς και Χεζμπολά

Νέες επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον Χαμάς και Χεζμπολά

Νέες επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον Χαμάς και Χεζμπολά

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η σύγκρουση του ισραηλινού στρατού, με τη Χαμάς και τη Χεζμπολά, παρά τις εν εξελίξει προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή και την αποφυγή γενικευμένης σύρραξης.


Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς κατηγόρησε τον ισραηλινό στρατό ότι κατέλαβε με έφοδο το νοσοκομείο Καμάλ Αντούν – το τελευταίο εν λειτουργία νοσηλευτήριο στη βόρεια Γάζα. Υποστηρίζει, ακόμη, ότι οι ισραηλινές δυνάμεις κρατούν αιχμάλωτους εκατοντάδες ασθενείς, το ιατρικό προσωπικό και εκτοπισθέντες που έχουν καταφύγει στο νοσοκομείο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι έχει χάσει την επαφή με το προσωπικό του νοσηλευτηρίου και κάνει λόγο για πολύ ανησυχητική εξέλιξη.

Ο ισραηλινός στρατός σημείωσε ότι εξακολουθεί να επιχειρεί στη ζώνη του νοσοκομείου Καμάλ Αντούν, στη βάση πληροφοριών για παρουσία τρομοκρατών στις υποδομές του.

Σε μια άλλη εξέλιξη, στο βόρειο Ισραήλ, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη ρουκέτας, η οποία σύμφωνα με τις ισραηλινές δυνάμεις εκτοξεύθηκε από περιοχή του Λιβάνου, που ελέγχεται από τη Χεζμπολά.

Τα θύματα – ένας άνδρας και μία γυναίκα – μεταφέρθηκαν βαριά τραυματισμένα στο ιατρικό κέντρο Γαλιλαίας και λίγο αργότερα γνωστοποιήθηκε ο θάνατός τους.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι συνολικά 45 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από το έδαφος του Λιβάνου τις τελευταίες ώρες.

Νωρίτερα, το Ισραήλ ανακοίνωσε το θάνατο τριών στελεχών του, σε μάχες στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Μετά τις νέες απώλειες, ο αριθμός των Ισραηλινών στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα, ανέρχεται σε 361

AK

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Οκτωβρίου 2024 – 21:15

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://news.rik.cy/article/2024/10/25/nees-epitheseis-tou-israel-enantion-khamas-kai-khezmpola/

Διαβάστε περισσότερα