Home riknews.com.cy (Κύπρος) Νέα μηνύματα προς την Chevron έστειλε ο Υπουργός Ενέργειας (Βίντεο)

Νέα μηνύματα προς την Chevron έστειλε ο Υπουργός Ενέργειας (Βίντεο)

Νέα μηνύματα προς την Chevron έστειλε ο Υπουργός Ενέργειας (Βίντεο)


03 Νοεμβρίου 2023 – 11:37

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Νοεμβρίου 2023 – 14:14

Νέα μηνύματα προς την πετρελαϊκή εταιρείας Chevron, τη διαχειρίστρια εταιρεία του κοιτάσματος Αφροδίτη, έστειλε από τη Βουλή ο υπουργός Ενέργειας , ενόψει της λήξης της περιόδου επίλυσης της διαφοράς γύρω από το σχέδιο ανάπτυξης του κοιτάσματος.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου τόνισε ότι όλα τα μέρη θα πρέπει να τιμήσουν την υπογραφή τους, εννοώντας τον αρχικό σχεδιασμό της προηγούμενης διαχειρίστριας Noble Energy και ειδικότερα την κατασκευή της πλωτής μονάδας παραγωγής φυσικού αερίου, πάνω από το κοίτασμα.

Αναφερόμενος στην πρόταση της Chenron, ο κύριος Παπαναστασίου τόνισε ότι αφήνει την Κυπριακή Δημοκρατία σε σοβαρή αβεβαιότητα.

Όπως εξήγησε, την πρώτη χρονική περίοδο το κοίτασμα θα αναπτυχθεί βάσει των συμφερόντων της εταιρείας, ενώ κατά τη δεύτερη χρονική περίοδο, που θα είναι βάσει των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν θα υπάρχει, όπως είπε, αέριο.

Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση κατανοεί την εταιρεία, η οποία στρέφει κεφαλαιακές επενδύσεις στα μεγάλα κοιτάσματα του Ισραήλ, αλλά και η Κύπρος έχει δώσει πολλά και δεν έχει πάρει τίποτα.

Ο πρόεδρος της Chevron Κλέι Νεφ θα έχει σήμερα επαφές με την πολιτειακή ηγεσία, για το ζήτημα της αξιοποίησης του κοιτάσματος Αφροδίτη.

Στις 16:00 το απόγευμα θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΓ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Νοεμβρίου 2023 – 14:14

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/11/3/nea-menumata-pros-ten-chevron-esteile-o-upourgos-energeias-binteo-4579356/

Διαβάστε περισσότερα