Home riknews.com.cy (Κύπρος) Νέα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας παρά τις επικρίσεις των ΗΠΑ

Νέα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας παρά τις επικρίσεις των ΗΠΑ

Νέα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας παρά τις επικρίσεις των ΗΠΑ

Τα ισραηλινά πλήγματα στην Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονταν σήμερα το πρωί, παρά τις επικρίσεις της Ουάσινγκτον για τον τρόπο με τον οποίο το Ισραήλ διεξάγει τον πόλεμο και τον κίνδυνο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, «μιας κολοσσιαίας ανθρωπιστικής καταστροφής» στην Ράφα.


Οι ΗΠΑ κρίνουν ότι είναι «εύλογο να εκτιμήσουν» πως το Ισραήλ παραβίασε το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο στη Γάζα, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να καταλήξουν οριστικά σε αυτό το συμπέρασμα, οπότε κατά συνέπεια θα συνεχίσουν να παραδίδουν όπλα στη χώρα, ανέφερε η έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Παράλληλα με μεγάλη πλειοψηφία η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε ότι οι Παλαιστίνιοι θα πρέπει να γίνουν πλήρες μέλος του οργανισμού και τους προσέφερε επιπλέον δικαιώματα.

Όμως οι ΗΠΑ προειδοποίησαν χθες ότι αν το ζήτημα επιστρέψει στο Συμβούλιο Ασφαλείας, θα ασκήσουν και πάλι βέτο, όπως είχαν κάνει τον Απρίλιο.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας προκάλεσε την οργή του Ισραήλ. «Η βία αποδίδει», σχολίασε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ίσραελ Κατς στο “Χ”, εκτιμώντας ότι ο ΟΗΕ αντάμειψε την Χαμάς για την επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου.

«Με αρρωσταίνει», δήλωσε ο Ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ Γκιλάντ Ερντάν. «Με αυτό το νέο προηγούμενο μπορεί να δούμε εκπροσώπους του Ισλαμικού Κράτους ή της Μπόκο Χαράμ να κάθονται μεταξύ μας», κατήγγειλε ο ισραηλινός πρέσβης.

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Μαΐου 2024 – 08:08

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://news.rik.cy/article/2024/5/11/nea-israelina-plegmata-ste-lorida-tes-gazas-para-tis-epikriseis-ton-epa/

Διαβάστε περισσότερα