Home riknews.com.cy (Κύπρος) Νέα ένταση μετά το πόρισμα του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα για τα οικονομικά κίνητρα των γιατρών...

Νέα ένταση μετά το πόρισμα του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα για τα οικονομικά κίνητρα των γιατρών του δημοσίου

Νέα ένταση μετά το πόρισμα του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα για τα οικονομικά κίνητρα των γιατρών του δημοσίου

Νέα ένταση στα κρατικά νοσηλευτήρια πυροδότησε τα πόρισμα του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα, σχετικά με τα  οικονομικά κίνητρα των γιατρών, στο πλαίσιο του ΓΕΣΥ για το 2023.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης ,ο ΟΚΥΠΥ καλείται να καταβάλει στους  ιατρούς του δημοσίου  δυόμισι εκατομμύρια  ευρώ, αντί τέσσερα κόμμα ένα  εκατομμύρια που ο ΟΚΥΠΥ είχε προτείνει στις συντεχνίες τον περασμένο μήνα, ποσό πού, σημειωτέον,  οι συντεχνίες  είχαν απορρίψει.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας,  επεσήμανε ότι  το ποσό των δυόμισι  εκατομμυρίων, αποτελεί ένα μέρος των χρημάτων που πρέπει να καταβάλει ο Οκυπύ. Το συνολικό ποσό, σημείωσε, σύμφωνα με ολόκληρη την μελέτη, ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια.

Από πλευράς του,  ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥΠΥ  Χαράλαμπος Χαριλάου, δήλωσε πως  όλες οι πλευρές είχαν συμφωνήσει  ότι τα αποτελέσματα της μελέτης θα είναι δεσμευτικά. Σημείωσε δε, ότι ο ΟΚΥΠΥ θα τηρήσει τη δέσμευσή του και θα προχωρήσει στην πληρωμή του ποσού. Ο κύριος Χαριλάου κάλεσε τους  γιατρούς να τηρήσουν και αυτοί τη δέσμευσή τους.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Πρωινό Δρομολόγιο

ΚΒ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Αυγούστου 2024 – 10:12

https://news.rik.cy/article/2024/8/5/nea-entase-meta-to-porisma-tou-anexartetou-empeirognomona-gia-ta-oikonomika-kinetra-ton-giatron-tou-demosiou/

Διαβάστε περισσότερα