Home riknews.com.cy (Κύπρος) Νέα διορία στους αμάχους για να απομακρυνθούν από τη Γάζα έδωσε το...

Νέα διορία στους αμάχους για να απομακρυνθούν από τη Γάζα έδωσε το Ισραήλ

Νέα διορία στους αμάχους για να απομακρυνθούν από τη Γάζα έδωσε το Ισραήλ

Νέα τρίωρη προθεσμία στους αμάχους, οι οποίοι βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, να κατευθυνθούν προς το νότο, έδωσε ο ισραηλινός στρατός. Ανακοίνωσε παύση πυρών από τις δέκα το πρωί έως τη μία μετά το μεσημέρι.


Το τελεσίγραφο για την εκκένωση της βόρειας Γάζας εξέπνευσε χθες και αυτή είναι η δεύτερη παράταση που δίνεται από τις ισραηλινές δυνάμεις, την ώρα που ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου ξεκαθάρισε ότι το επόμενο στάδιο της σύγκρουσης έπεται από ξηρά, αέρα και θάλασσα.

Παράλληλα, οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν και δεύτερο αεροπλανοφόρο στην περιοχή, ώστε να αποτρέψουν εχθρικές ενέργειες εναντίον του Ισραήλ.

Η ένταση αυξάνεται και στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με το Λίβανο. Τρεις μαχητές της Χαμάς σκοτώθηκαν, ενώ η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για τον αντιαρματικό πύραυλο που εξερράγη σε ισραηλινό οικισμό και προκάλεσε τουλάχιστον έναν θάνατο. Ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε αντίποινα κατά της Χεζμπολάχ.

Νωρίτερα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν στη Γάζα άλλον έναν διοικητή της Χαμάς και αναφέρθηκαν σε «τρομοκράτες», οι οποίοι προσπαθούσαν να περάσουν από το Λίβανο.

Πηγή: ΑΠΕ

ΜΒ/ΠΓ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/15/nea-dioria-stous-amakhous-gia-na-apomakrunthoun-apo-te-gaza-edose-to-israel-8235579/

Διαβάστε περισσότερα