Home riknews.com.cy (Κύπρος) ΝΑΤΟ-Σύνοδος: Σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών Προέδρου Χριστοδουλίδη για το Κυπριακό (Βίντεο)

ΝΑΤΟ-Σύνοδος: Σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών Προέδρου Χριστοδουλίδη για το Κυπριακό (Βίντεο)

ΝΑΤΟ-Σύνοδος: Σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών Προέδρου Χριστοδουλίδη για το Κυπριακό (Βίντεο)

Σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών έχει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης με επικεφαλής θεσμών και ηγέτες κρατών πού βρίσκονται στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.


Όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, χθές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σάρλ Μισέλ. Σήμερα ή αύριο, ο κύριος Χριστοδουλίδης αναμένεται να έχει επικοινωνία με τον γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν και τον γερμανό καγκελλάριο ‘Ολαφ Σόλτς.

Θα έχει επίσης επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη , μετά και τη συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού με τον τούρκο πρόεδρο.

Αυτό το οποίο εξ’ αρχής λέγαμε είναι ότι αυτή η σύνοδος χρονικά, θα ήταν η πρώτη ευκαιρία να γίνει μια κατ´αρχάς ανάγνωση των προθέσεων της Άγκυρας μετά την επανεκλογή Ερντογάν.

Εκ πρώτης όψεως, αυτό το οποίο διαφαίνεται είναι ότι η τουρκική κυβέρνηση θέτει τώρα πολύ ψηλά στις προτεραιότητές της τις ευρω-τουρκικές σχέσεις.Αυτό είναι κάτι πού εμείς λέγαμε ότι πρέπει να το επιδιώκουμε, φτάνει στην προσέγγιση της μεγάλης μας ευρωπαϊκής οικογένειας να τίθεται και το κυπριακό, δήλωσε ο κύριος Λετυμπιώτης .

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ , Τηλεόραση

ΠΠ / Μ.Χ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/7/12/nato-sunodos-seira-telephonikon-epikoinonion-proedrou-khristodoulide-gia-to-kupriako-binteo/

Διαβάστε περισσότερα