Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ναγκόρνο Καραμπάχ: Οι Αρμένιοι διαπραγματεύονται με το Αζερμπαϊτζάν για την αποχώρηση των...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Οι Αρμένιοι διαπραγματεύονται με το Αζερμπαϊτζάν για την αποχώρηση των στρατευμάτων τους

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Οι Αρμένιοι διαπραγματεύονται με το Αζερμπαϊτζάν για την αποχώρηση των στρατευμάτων τους

Photo by ALAIN JOCARD/AFP


Οι Αρμένιοι του Ναγκόρνο Καραμπάχ ανακοίνωσαν ότι  διαπραγματεύονται με το Αζερμπαϊτζάν για την αποχώρηση των στρατευμάτων τους από την περιοχή.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι συνομιλίες, οι οποίες γίνονται υπό την αιγίδα της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης,  διεξάγονται και για τη διασφάλιση της επιστροφής στις εστίες τους , όσων εκτοπίστηκαν από τη στρατιωτική επίθεση των αζέρων, στις αρχές της εβδομάδας.

Οι δύο πλευρές συζητούν, επίσης, τη διαδικασία εισόδου και εξόδου των πολιτών του Ναγκόρνο Καραμπάχ, μέσω του διαδρόμου Λατσίν, που το συνδέει με την Αρμενία.

   Οι Αρμένιοι του Ναγκόρνο Καραμπάχ έχουν δεσμευτεί να καταθέσουν τα όπλα, στο πλαίσιο της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, που έθεσε τέλος στη σύντομη επίθεση που εξαπέλυσε στις αρχές της εβδομάδας ο αζερικός στρατός.

   Οι Αρμένιοι καταγγέλλουν ότι περίπου 120 χιλιάδες άμαχοι στον θύλακα , δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα, μέσα επικοινωνίας και τρόφιμα και ότι είναι πιθανή επιδρομή των Αζέρων στην πρωτεύουσα Στεπανακέρτ, με ανυπολόγιστες συνέπειες.

ΑΚ/ΠΧ/ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Σεπτεμβρίου 2023 – 17:43

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/9/22/nagkorno-karampakh-oi-armenioi-diapragmateuontai-me-to-azermpaitzan-gia-ten-apokhorese-ton-strateumaton-tous/

Διαβάστε περισσότερα