Home riknews.com.cy (Κύπρος) Να μπει η μετανάστευση στη νέα Στρατηγική Ατζέντα ζήτησε στη Γρανάδα...

Να μπει η μετανάστευση στη νέα Στρατηγική Ατζέντα ζήτησε στη Γρανάδα ο Πρόεδρος

Να μπει η μετανάστευση στη νέα Στρατηγική Ατζέντα  ζήτησε στη Γρανάδα ο Πρόεδρος

Συμπερίληψη της μετανάστευσης στη νέα Στρατηγική Ατζέντα 2024 – 2029, που καθορίζει τους τομείς προτεραιότητας της Ευρωπαικής Ενωσης, ζήτησε από τους ομολόγους του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, κατά τη  συνεδρία του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στη Γρανάδα της Ισπανίας.


Οι ηγέτες των κρατών μελών συζήτησαν για την ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και ανθεκτικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας, την ενίσχυση της ενεργειακής αυτονομίας, την πράσινη μετάβαση και τον ψηφιακό  μετασχηματισμό και ζητήματα Άμυνας και Ασφάλειας της Ένωσης.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.jpg γραναδα

Σε γραπτή δήλωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,  Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, αναφέρει ότι το μεταναστευτικό συζητήθηκε μεταξύ των ηγετών των Κρατών Μελών σε γεύμα εργασίας.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης υπογράμμισε ότι στόχος πρέπει να είναι η καταπολέμηση των γενεσιουργών αιτιών της μετανάστευσης και η συνεργασία με τρίτες χώρες.

ΓΡΑΝΑΔΑ 3.jpg

Ζήτησε επίσης επίσπευση της υιοθέτησης του Σχεδίου Δράσης για την Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε οτι η Κύπρος, ως κράτος μέλος πρώτης γραμμής, υποστηρίζει την ταχεία υιοθέτηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των νομοθετημάτων που αποτελούν το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

ΦΦ/ΠΧ/ΙΝ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/6/na-mpei-e-metanasteuse-ste-nea-strategike-atzenta-zetese-ste-granada-o-proedros/

Διαβάστε περισσότερα