Home riknews.com.cy (Κύπρος) Μπλίνκεν: Οι διαπραγματευτές για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα θα συναντηθούν τις...

Μπλίνκεν: Οι διαπραγματευτές για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα θα συναντηθούν τις ερχόμενες ημέρες

Μπλίνκεν: Οι διαπραγματευτές για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα θα συναντηθούν τις ερχόμενες ημέρες

Photo by Kiyoshi Ota / POOL / AFP


Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ότι αναμένει πως οι διαπραγματευτές θα συναντηθούν εκ νέου τις ερχόμενες ημέρες, ώστε να συζητήσουν σχετικά με μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, προκειμένου να τεθεί τέλος στον πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε δηλώσεις από το Κατάρ – ύστερα από τις επαφές που είχε με τον πρωθυπουργό της χώρας, Σεΐχη Αλ Θάνι – ο Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι συζητήθηκε το ενδεχόμενο κεφαλαιοποίησης του θανάτου του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, ώστε να κινηθεί η διαπραγματευτική διαδικασία.

Από πλευράς του, ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, δήλωσε ότι Ουάσινγκτον, Ντόχα και Κάιρο, συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων και Παλαιστίνιων αιχμαλώτων.

“Αυτή η οδυνηρή περίοδος στην περιοχή, θα πρέπει να τελειώσει”, δήλωσε ο Σεΐχης Αλ Θάνι. Είπε, ακόμη, ότι μετά το θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, η χώρα του ανέκτησε επαφή με εκπροσώπους του πολιτικού γραφείου της Χαμάς.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσε τη χορήγηση νέας ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 135 εκατομμυρίων δολαρίων, για τους Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΑΠΕ

ΠΑΣ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Οκτωβρίου 2024 – 17:49

https://news.rik.cy/article/2024/10/24/mplinken-oi-diapragmateutes-gia-ten-epiteuxe-ekekheirias-ste-gaza-tha-sunantethoun-tis-erkhomenes-emeres/

Διαβάστε περισσότερα