Home riknews.com.cy (Κύπρος) Μπάιντεν: Πιο κοντά από ποτέ η επίτευξη συμφωνίας για εκεχειρία στη Γάζα

Μπάιντεν: Πιο κοντά από ποτέ η επίτευξη συμφωνίας για εκεχειρία στη Γάζα

Μπάιντεν: Πιο κοντά από ποτέ η επίτευξη συμφωνίας για εκεχειρία στη Γάζα

Ύστερα από δύο 24ωρα εντατικών διαβουλεύσεων για το Μεσανατολικό, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, εκφράζει την εκτίμηση πως η επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ. Με αυτό ως δεδομένο, ο Αμερικανός πρόεδρος καλεί τα εμπλεκόμενα μέρη να μην υπονομεύσουν την εν εξελίξει διαδικασία.


“Κανείς στην περιοχή δεν θα πρέπει με τις ενέργειές του να υπονομεύσει αυτή την προσπάθεια”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζο Μπάιντεν.

Σήμερα, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, μεταβαίνει στο Ισραήλ για συνέχιση των διπλωματικών προσπαθειών, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας, στη βάση της αναθεωρημένης πρότασης του προέδρου Μπάιντεν.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίες αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, την προσεχή Δευτέρα, ενώ δεδομένες πρέπει να θεωρούνται οι επαφές με την ισραηλινή αντιπροσωπεία, που επέστρεψε αργά χθες βράδυ από την Ντόχα, στο Τελ Αβίβ.  

Την μετάβαση Μπλίνκεν στο Ισραήλ επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Μπάιντεν, υπογραμμίζοντας πως ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα επαναβεβαιώσει την ακλόνητη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην ασφάλεια του Ισραήλ, συνεχίζοντας τις εντατικές προσπάθειες για τη σύναψη συμφωνίας.

Η Χαμάς, ωστόσο, φαίνεται να απορρίπτει τους νέους όρους τους οποίους θέτει το Ισραήλ, μέσα από την αναθεωρημένη αμερικανική πρόταση για ειρήνευση.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ/ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Αυγούστου 2024 – 05:23

https://news.rik.cy/article/2024/8/17/mpainten-pio-konta-apo-pote-e-epiteuxe-sumphonias-gia-ekekheiria-ste-gaza/

Διαβάστε περισσότερα