Home riknews.com.cy (Κύπρος) Μπάιντεν: Δεν υπάρχει επιστροφή στο Status Quo μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων

Μπάιντεν: Δεν υπάρχει επιστροφή στο Status Quo μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων

Μπάιντεν: Δεν υπάρχει επιστροφή στο Status Quo μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι δεν υπάρχει επιστροφή στο status quo όπως ήταν στις 6 Οκτωβρίου μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, σημειώνοντας ότι περιοχή πρέπει να προετοιμαστεί για το τέλος της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, αλλά και για το τι έρχεται μετά.


Ωστόσο, την ίδια ώρα, επέκρινε τη δραστηριότητα των εξτρεμιστών Ισραηλινών εποίκων που επιτίθενται σε Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη, σε μέρη που δικαιούνται οι Παλαιστίνιοι να βρίσκονται.

Αυτό, τόνισε, πρέπει να σταματήσει, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το Ισραήλ πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει τους αμάχους.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε ότι η Ουάσιγκτον θα διασφαλίσει ότι το Ισραήλ θα έχει ότι χρειάζεται για να αμυνθεί εναντίον της Χαμάς, επαναλαμβάνοντας τη θέση υπέρ της λύσης δύο κρατών.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος μιλούσε μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζε, στον Λευκό Οίκο.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΝΠ /ΜΧ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/26/mpainten-den-uparkhei-epistrophe-sto-status-quo-metaxu-israelinon-kai-palaistinion/

Διαβάστε περισσότερα