Home riknews.com.cy (Κύπρος) Μιχάλης Δαμιανός: Έκκληση στους γιατρούς να αποφύγουν την 48ωρη απεργία

Μιχάλης Δαμιανός: Έκκληση στους γιατρούς να αποφύγουν την 48ωρη απεργία

Μιχάλης Δαμιανός: Έκκληση στους γιατρούς να αποφύγουν την 48ωρη απεργία

‘Εκκληση προς τους κυβερνητικούς γιατρούς να αναλογιστούν τις συνέπειες μιας απεργίας στον ευαίσθητο κλάδο της υγείας, απηύθυνε απόψε, με ανάρτηση στην πλατφόρμα Εξ, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός.


Με αφορμή την εξαγγελία απεργιακών κινητοποιήσεων από τους γιατρούς την Τρίτη και την Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους “να δείξουν συνεργασία, υπευθυνότητα και κατανόηση, ώστε να καταλήξουν το συντομότερο δυνατόν σε συμφωνία που θα είναι προς όφελος όλων”.

Ο Μιχάλης Δαμιανός εξέφρασε την ελπίδα ότι η απεργία θα αποφευχθεί, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνεχής παροχή ιατρικής φροντίδας στους πολίτες.

Νωρίτερα, έκκληση προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να συμμετάσχουν εποικοδομητικά στο διάλογο, με στόχο την εξεύρεση αμοιβαία επωφελών λύσεων που θα διασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών υγείας, απηύθυνε και το υπουργείο Οικονομικών.

Σε ανακοίνωση, υπογράμμισε ότι “οι απεργιακές κινητοποιήσεις δεν μπορούν και δεν πρέπει να αποτελούν ούτε τη λύση ούτε την απάντηση στα προβλήματα”.

((ΠΑΧ – Χ/ΠΡΟΗΓ – 21))

https://news.rik.cy/article/2024/6/29/mikhales-damianos-ekklese-stous-giatrous-na-apophugoun-ten-48ore-apergia/

Διαβάστε περισσότερα