Home riknews.com.cy (Κύπρος) Μια εβδομάδα πολέμου Ισραήλ – Χαμάς

Μια εβδομάδα πολέμου Ισραήλ – Χαμάς

Μια εβδομάδα πολέμου Ισραήλ – Χαμάς


Μια εβδομάδα πολέμου Ισραήλ – Χαμάς

14 Οκτωβρίου 2023 – 05:05

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Οκτωβρίου 2023 – 05:14

Μία εβδομάδα συμπληρώθηκε από το τρομοκρατικό κτύπημα της Χαμάς στο Ισραήλ και ένας νέος πόλεμος μαστίζει ξανά την αιματοβαμμένη Μέση Ανατολή. Το τελεσίγραφο του Ισραήλ για εκκένωση της βόρειας Γάζας έχει εκπνεύσει και δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι βρίσκονται σε απόγνωση στο δρόμο προς τον νότο.

Τελεσίγραφο εκκένωσης έχει δοθεί και για τα νοσοκομεία της Γάζας τα οποία όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι αδύνατον να εκκενωθούν χωρίς να κινδυνέψουν οι κρίσιμα τραυματίες. Το CNN μεταδίδει δήλωση του Παλαιστίνιου υπουργού Υγείας σύμφωνα με τον οποίο γιατροί και ασθενοφόρα έχουν κτυπηθεί από το Ισραήλ κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσης ασθενών από τα νοσοκομεία. Η Χαμάς καταγγέλλει ότι κτυπήθηκε κομβόι με αμάχους.

Η ΕΡΤ μετέδωσε νωρίτερα ότι ήχησαν οι σειρήνες και σήμανε συναγερμός στο Ισραήλ, για νέες πυραυλικές επιθέσεις της Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε στοχευμένες εφόδους με πυροβολικό και τεθωρακισμένα στη Λωρίδα της Γάζας, με στόχο την εξουδετέρωση ενόπλων της Χαμάς και τον εντοπισμό ομήρων. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι κατά τις επιχειρήσεις αυτές εντοπίστηκαν νεκροί κάποιοι εκ των αγνοουμένων.

Πηγή: ΕΡΤ / Al Jazzeera / CNN

Μ.Β. / ΑΙΜ / Μ.Α.

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Οκτωβρίου 2023 – 05:14

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/14/mia-ebdomada-polemou-israel-khamas/

Διαβάστε περισσότερα