Home riknews.com.cy (Κύπρος) Μητσοτάκης: “Υποχρέωση της Τουρκίας να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το...

Μητσοτάκης: “Υποχρέωση της Τουρκίας να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό”

Μητσοτάκης: “Υποχρέωση της Τουρκίας να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό”

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι, για την προόδο των ευρω-τουρκικών σχέσεων, υπάρχουν ήδη αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.


Στην πρώτη συνέντευξη του, μετά την επιστροφή του από το Βίλνιους, στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο Ελληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι “στο τραπέζι βρίσκονται η Αθήνα και η Λευκωσία και η υποχρέωση της Τουρκίας να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όχι με αφετηρία τη λύση των δύο κρατών”.

“Αυτό”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, “είναι κάτι που πρέπει να το θέσουμε στα υπόψη μας”.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας σημείωσε ότι η χθεσινή συνάντηση του με τον Τούρκο Πρόεδρο ήταν ευκαιρία για επανεκκίνηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ύστερα από τέσσερα δύσκολα χρόνια και ότι επιβεβαιώθηκε η άποψή του ότι η Τουρκία φαίνεται να είναι έτοιμη για στροφή στην εξωτερική της πολιτική.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι, στη συνάντηση, εισέπραξε διαφορετική ατμόσφαιρα, η οποία, όπως είπε, πρέπει να έχει συνέχεια και συνέπεια.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα μόνο ωφελημένη μπορεί να βγει από θετική στροφή της Τουρκίας.

“Όποτε χρειάστηκε”, είπε, “υπερασπιστήκαμε την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, αλλά είναι καλύτερα να ζουμε σαν φίλοι”.

ΠΑΧ / ΕΜ

Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιουλίου 2023 – 20:58

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/7/13/metsotakes-upokhreose-tes-tourkias-na-epistrepsei-sto-trapezi-ton-diapragmateuseon-gia-to-kupriako/

Διαβάστε περισσότερα